Lifestyle

Dankzij deze tips blijven je groenten en fruit langer houdbaar

Dankzij deze tips blijven je groenten en fruit langer houdbaar

Vroeger werd het je letterlijk met de paplepel ingegoten. Al spuugde je het soms ook weer uit. Groenten en fruit zijn wel hartstikke belangrijk voor onze gezondheid. Daar kun je nooit genoeg van eten. Wil je je groenten en fruit zo lang mogelijk vers houden? Met deze handige hacks bewaar je je groenten en fruit als een pro!

1. Bosuien in water bewaren

Mogelijk ken je deze hack al, maar het is wel een slimme tactiek om geld te besparen. Grote kans dat je altijd bosuien overhoudt, zodra je nieuwe hebt gekocht. Nou, geen zorgen! Bewaar de overige bosuien gewoon in een groot glas of grote vaas met water. Op deze manier blijven de bosuien doorgroeien en gebruik je ze een stuk langer.

2. Verwelkte groenten in ijswater plaatsen

Als je een keer per ongeluk groenten hebt laten verwelken, hoef je dit niet direct weg te gooien. Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Plaats de verwelkte groenten liever in een vaas met ijswater voor 20 minuten. Als het goed is zie je ze dan vanzelf weer opbloeien. Klaar voor gebruik!

3. Groenten bewaren onder vochtig keukenpapier

Wanneer je je overgebleven groenten in de koelkast bewaard, leg ze dan niet zomaar in een bak. Nee, leg hier een vochtig keukenpapier overheen. Door het vochtige keukenpapier blijven je groenten langer vers en lekker krokant. Yum!

4. Bessen en aardbeien weken in azijn en water

Aardbeien en bessen zijn twee fruitsoorten, die snel ‘lelijk’ worden en schimmelen. Dat terwijl ze heerlijk zijn om te snacken of in de yoghurt te doen. Wil je je aardbeien en bessen langer vers houden? Laat ze dan eerst goed weken in azijn en water. Dit verwijdert viezigheid van je fruit en houdt ze zo langer houdbaar.

5. Scheid appels en bananen (en andere fruit) van elkaar

Misschien leg je al je fruit gewoon bij elkaar in de fruitschaal. Het lijkt ook alsof dit geen kwaad kan. Toch kun je iets doen om fruit nog langer vers te houden. Scheid voortaan je appels en bananen (en andere fruit) van elkaar. Zie dit als een voorzorgsmaatregel. Op deze manier voorkom je namelijk dat ze elkaar besmetten, wanneer er schimmel ontstaat op een stuk fruit.

6. Kruiden invriezen in olijfolie

Kruiden kun je kopen in potjes. Makkelijk en lekker, maar verse kruiden zijn natuurlijk nóg lekkerder. Alleen doe je vaak erg lang met de kruiden. Hoe zorg je dat zo’n bosje kruiden lang vers blijft? Nou, daar hebben we een erg handige tip voor. Bewaar je overige kruiden gesneden in een ijsblokjeshouder. Gooi hier wel even wat olijfolie overheen, voordat je het vervolgens invriest. Op deze manier blijven je kruiden toch wel minimaal een jaar houdbaar. Ideaal!

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top