Lifestyle

Deze tussendoortjes zijn lekker én ook nog eens gezond

Deze tussendoortjes zijn lekker én ook nog eens gezond

We snappen dat je gauw de neiging krijgt om al het lekkers dat jij in de kast hebt liggen op te eten, nu we door zelfisolatie thuis zitten. Je bent daarin zeker niet de enige. Dit is niet geheel verkeerd. Soms een ongezonde snack tussendoor eten is oké, maar als het uit de hand gaat lopen dan wil je misschien toch even terug naar de gezonde snacks.

Gezonde tussendoortjes hoeven niet per sé te betekenen dat jij niet van lekkere dingen kunt genieten: er zijn genoeg healthy snacks die jij thuis kunt maken. Zo stil jij toch jouw trek maar dan op een verantwoorde manier. 

Groentefeestje met hummus of guacamole

Hoewel we vaak grijpen naar chips om onze hummus of guacamole in te dippen, is dit natuurlijk niet de gezondste keus. Heb jij zin in een frisse snack? Dan zijn verschillende groenten perfect. Meng bijvoorbeeld paprika's, broccoli, komkommer en worteltjes. Snijd deze in de vorm van frietjes en dip ze in jouw favoriete dip. Door de smaak van jouw favoriete dip ervaar je alsnog een heerlijke snack, die ook nog eens gezond is.

Gezonde wrap

Maak eens een gezonde wrap! Deze zorgt ervoor dat jij geen trek meer hebt op een gezonde manier. Kies bijvoorbeeld eens voor een bietenwrap en beleg deze met jouw favoriete hummus en verschillende groenten. Zo krijg je op een lekkere manier jouw groenten binnen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stefanie Baert (@foodloveblog) op

Fruit met pure chocoladesaus

Mocht je ontzettend zin hebben in wat zoets dan kan fruit soms nog niet helemaal jouw craving stillen. Probeer deze daarom eens met pure chocoladesaus. Maak hier bijvoorbeeld een leuke fondue van en geniet van aardbeien, druiven of banaan. Zorg er wel voor dat je voor de beste pure chocolade kiest. Wanneer jij melk of witte chocolade hierbij neemt dan zal het een stuk minder gezond zijn. 

Edamame

Je kent ze wel: de groene sojaboontjes. Deze zijn niet alleen lekker om te eten bij jouw sushi maar ook als tussendoortje. Het zijn jonge, onrijpe peulvruchten van de sojaplant en zijn vaak bestrooid met wat zout. De groene peul is niet om te eten, maar aan de binnenkant vind je een stuk of drie boontjes die je wél kunt eten. Deze geven je gauw een voldaan gevoel en eet je zonder je er schuldig bij te voelen want ze zijn namelijk hartstikke gezond. Edamemeboontjes zijn rijk aan eiwit, ijzer en vezels.

Bananenbrood

Nu jij alle tijd heb in het weekend om heerlijk in jouw keuken te gaan bakken, is bananenbrood maken een perfecte optie. Zo kun jij zelf bepalen wat jij hierin stopt en is het een stuk gezonder dan bijvoorbeeld een stuk chocoladetaart maar geniet je wél van een heerlijk stuk cake.

Appel uit de oven met kaneel en rozijnen

Wil jij alsnog van de smaak genieten van appeltaart, zonder al de bijkomstige suikers? Dan kun je appel uit de oven eens proberen. Snijd stukjes appel, zoveel als je wilt, en sprinkel hier kaneel overheen. Mocht je van rozijnen houden dan kun je deze ook toevoegen. Laat de appelstukjes ongeveer tien tot vijftien minuutjes in de oven en enjoy!

Welke snack ga jij als eerste proberen?

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top