Health

Eet meer van dit fruit voor een stralende huid en nog meer voordelen

Eet meer van dit fruit voor een stralende huid en nog meer voordelen

Dat fruit gezond voor ons is weten we allemaal. De één heeft weer andere voordelen dan de ander. Nu denk je niet gelijk aan papaya als we het over fruit hebben, de vrucht is dan ook best onbekend. Niet veel mensen vinden het heel smakelijk en kiezen daarom sneller voor bijvoorbeeld een stuk watermeloen. Toch heeft papaya heel wat voordelen voor je.

Wanneer jij problemen ervaart met je huid kan het zijn dat je denkt dat je alles al hebt geprobeerd. Van zalfjes, crèmes tot maskers. Toch gebeurt er in jouw lichaam heel wat, wat jij vanuit de buitenkant niet kunt veranderen. Probeer daarom eens vanuit binnen te werken. Zodra jij verschillende voedingsproducten probeert, zul je misschien heel wat voordelen zien. Zo ook bij de papaya. Het wordt inmiddels zelfs gezien als de wondervrucht en is ontzettend goed voor je, op meerdere gebieden.

Stralende huid

De papaya wordt door veel mensen gezien als meloen voor arme mensen, wat niet heel positief klinkt. Het wordt dan ook niet veel verkocht en je zult toch even op zoek moeten gaan naar de vrucht. Toch wordt hij ontzettend veel aangeraden door professionals en zullen zij altijd voor papaya kiezen om te adviseren aan mensen.

Maar wat maakt het nou zo bijzonder? Niet alleen mensen van hier raden het je aan maar in de tropen worden enorm veel verhalen verteld over de papayaboom. Het allerbelangrijkste van dit fruit: het enzym papaïne. Deze heeft enorm veel goede eigenschappen voor jouw huid en zorgt ervoor dat jouw velletje razendsnel een boost krijgt, waar geen maskertje tegenop kan.

Het papaya-extract, een superbron van lycopeen, kan UV-schade voorkomen, wat veel positieve effecten heeft. Het wordt dus beschouwd als een interne SPF en zorgt er dus voor dat jouw huid een stuk minder snel veroudert - iets waar de zon voor zorgt. Wanneer jij al verbrand bent, kun je de vrucht ook eten. Hierdoor zal deze verkleuring en pijn snel verminderen.

Exfoliëren

Naast dat het jouw huid beschermt tegen de zon zitten er nog meer voordelen aan. Papaya heeft als gunstige eigenschap namelijk dat het jouw velletje exfoliërt, door de keratinelaag tussen onze dode huidcellen op te lossen. Hierdoor wordt je huid helemaal vernieuwd en weet je zeker dat je een natuurlijk masker gebruikt. Daarnaast zit het fruit ook vol met vitamines, zoals vitamine C. Deze heeft een ontstekingsremmende functie, wat erg belangrijk kan zijn voor jouw velletje.

Hoe je dit masker maakt? Koop een goed rijpe papaya en snijd deze in kleine stukjes. Prak deze met een vork en breng dit goedje aan op je gezicht, of waar je dan ook wilt. Laat dit ongeveer 20 tot 25 minuten intrekken en was het daarna gewoon af met lauw water.

Spijsvertering

Zoals we al eerder zeiden, staan papaya's bekend om hun enzymen en deze zijn het belangrijkst. Hiervan is ook aangetoond dat ze jouw spijsvertering drastisch verbeteren. Wanneer jij problemen ervaart zoals obstipatie of een opgeblazen gevoel, kan dit absoluut van pas komen. Wanneer jij voor jouw maaltijd wat papaya neemt dan weet je zeker dat jouw spijsvertering goed werkt en dat deze een stuk beter verloopt.

Bron van antioxidanten tegen ziekten

Papaya's en hun extracten bevatten meer carotenoïden, oftewel krachtige antioxidanten, dan bijvoorbeeld tomaten en wortels. Deze zorgen ervoor dat ze veel dingen in jouw lichaam bestrijden. Dit kan gaan om ouderdomsgerelateerde ziekten, kanker en DNA-schade in de hersenen die in verband met Alzheimer staan. Daarnaast tonen studies aan dat het lichaam antioxidanten uit papaya sneller en beter opneemt dan andere soorten fruit.

Een echt miracle fruit dus!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top