Health

Deze dingen kun jij eten om een opgeblazen buik tegen te gaan

Deze dingen kun jij eten om een opgeblazen buik tegen te gaan

Een goed eetpatroon kan voor veel dingen zorgen. Naast dat het belangrijk is om gezond te eten voor allerlei aspecten van jouw gezondheid, is het ook erg belangrijk om dit te doen vanwege een opgeblazen buik. Dit verschijnsel is namelijk alles behalve prettig.

Je wordt wakker en voelt je lekker in je vel; bent klaar om de dag te beginnen. Wanneer jij uiteindelijk naar bed gaat, heb je het gevoel alsof je buik ronder is geworden en hij voelt hard en pijnlijk aan. Een opgeblazen buik dus. Dit is iets waar de meesten van ons af en toe last van hebben. Het kan komen door soorten voedsel die jij eet of simpelweg door extra lucht in jouw lichaam. Gelukkig zijn er heel wat dingen die jij kunt eten om dit wat af te remmen. Wij hebben er een paar van op een rijtje gezet.

Yoghurt

Je ziet het vaak in de reclames en het blijkt dan ook écht te helpen. Wanneer jij elke avond een kommetje met yoghurt, met bijvoorbeeld fruit, eet zul jij je een stuk minder opgeblazen voelen. Dit zit namelijk vol met probiotica - oftewel bacteriën - die helpen bij de werkzaamheden van jouw spijsvertering. Daarnaast dragen deze ook bij aan de staat van jouw darmen, wat erg belangrijk kan zijn. Wel is uit veel onderzoeken gebleken dat zuivel een aantal negatieve effecten heeft, probeer daarom eens te gaan voor een plantaardige yoghurt; gemaakt van bijvoorbeeld haver, kokos of soja. 

Zoete aardappel

Naast dat je opgeblazen buik kan ontstaan dankzij de soorten voedsel die je eet of de hoeveelheid lucht, kan het ook komen doordat je lichaam vocht vasthoudt. Dat klinkt dan ook logisch, als we er zo bij nadenken. Hoe zouter je eet; hoe meer natrium je binnenkrijgt. Dit zorgt ervoor dat je lichaam steeds meer vocht vasthoudt. Wanneer jij dus voeding tot je neemt dat veel kalium bevat, kun je dit tegengaan. Zoals bijvoorbeeld: de zoete aardappel. Deze is dus niet alleen gezonder dan de normale aardappel maar heeft nog veel meer voordelen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FOOD_BY_DOMISHA (@food_by_domisha) op

Watermeloen

Je raadt het vast al: watermeloen bestaat uit het grootste gedeelte uit water. Dat is nou net waarom deze vrucht perfect kan werken voor een detox. Wanneer jij net een fijne junk food hap hebt gegeten, kan het dus handig zijn om als toetje jezelf te verwennen met een paar stukken watermeloen. Deze zorgt ervoor dat de hydratatie in jouw lichaam toeneemt en alles weer fijn gaat werken. 

Quinoa

Quinoa, het is iets dat een tijdje bekend stond als een gerecht wat 'hoorde' bij mensen die plantaardig aten maar is inmiddels onder velen geliefd. Het is de perfecte vervanging voor bijvoorbeeld rijst of aardappels en kun je gebruiken in salades en nog veel meer. Daarnaast helpt het dus ook prima als aanvaller tegen jouw opgeblazen buik. Het bevat namelijk veel magnesium, dit helpt bij menstruatiepijn. Ook kalium en veel vezels vind je erin terug, die ieder positieve invloed hebben op jouw spijsvertering.

Walnoten

Een handje walnoten, of twee, kan beter voor je zijn dan je misschien dacht. Het helpt namelijk ontzettend goed voor jouw spijsvertering, die centraal staat bij het creëren van jouw opgeblazen buik. Dit komt omdat het ontzettend veel goede vetten bevat. Wanneer jij dus op zoek bent naar een platte en ontspannen buik dan zijn de noten het remedie.  

Gember

Gember is niet alleen ontzettend lekker en gezond, ook bij een opgeblazen buik helpt deze wortel erg goed. Maak eens een gemberthee, verwerk het in Aziatische gerechten die je maakt of neem een paar extra happen bij jouw sushi avond!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top