Health

Deze 6 voedingsmiddelen zorgen voor een plattere buik

Deze 6 voedingsmiddelen zorgen voor een plattere buik

Sporten is niet iedereen hun favoriete hobby, toch zijn er heel wat mensen die graag een plattere buik willen. Wat als we je vertellen dat het enige wat je daarvoor hoeft te doen eten is? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het werkt echt. 

Er zijn namelijk heel wat voedingsmiddelen die jij tot je kunt nemen om gauw een strakkere buik te krijgen. We will tell you all about it! Wanneer jij niet van sit-ups houdt, kan je deze ingrediënten net zo goed een kans geven.

Avocado's

Avocado's, we vinden ze overal terug en kunnen niet meer zonder. Heerlijk op een cracker, in jouw beauty routine of als guacamole; de avocado is niet te missen. Het is inmiddels dé superfood van het moment en wat blijkt? Ook avocado's zorgen ervoor dat het overtollige vet op jouw buik sneller verdwijnt. Dit komt door de gezonde vetten die hierin zitten. Een halve avocado per dag kan dus voor heel wat positieve effecten zorgen.

Magere yoghurt

Veel mensen houden van een lekker bakje yoghurt in de ochtend, vol met fruit en misschien wat granola. Dat het een favoriet ontbijt is, is met reden. De verfrissende smaak zorgt ervoor dat jij goed wakker wordt en met energie je dag kunt starten. Wil je jouw yoghurt blijven eten maar wel een strakke buik krijgen? Kies dan voor een magere yoghurt in plaats van een normale. Deze zit vol met goede bacteriën en zorgt ervoor dat jouw spijsvertering beter op gang komt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Carolina van Dorenmalen (@foodie_ness) op

Havermoutpap

Het klinkt misschien wat onaantrekkelijk, maar geloof ons; het kan enorm lekker én gezond zijn. Wanneer jij nog nooit havermoutpap hebt gegeten dan zal jij een recept naar je smaak moeten vinden. Stop hier al jouw favoriete fruit in en een lepel honing of juist pindakaas om de havermout een lekkere smaak te geven. Dit ontbijt is namelijk een grote bron van vezels en zit vol met antioxidanten die helpen jouw bloedsuikerspiegel laag te houden. Dit alles resulteert natuurlijk in een, inderdaad, strakkere buik. Daarnaast voel jij je na het eten ervan een lange tijd vol, waardoor je geen trek meer hebt in andere tussendoortjes. 

Spinazie

De groene bladgroente is niet alleen een bron aan ijzer maar helpt jou ook bij het strakker in je vel zitten. Het bevat amper calorieën en zit vol met calcium, waardoor jij je lang verzadigd voelt. Lekker wat spinazie eten, kan dus zeker geen kwaad.

Knoflook

Knoflook, we houden ervan. We verwerken het graag in onze gerechten en dat blijkt nog gezonder te zijn dan we dachten. Het heeft namelijk een thermogene werking die ervoor zorgt dst jouw metabolisme (oftewel je spijsvertering) wordt gestimuleerd om buikvet te verbranden. Wees dus zeker niet bang om wat extra knoflook tijdens het koken in jouw pan te gooien.

Watermeloen

Perfect voor de warmere dagen als tussendoortje. Ook watermeloen helpt jou bij het verliezen van buikvet en dat is niet zo gek ook. Het bestaat namelijk voor zo'n 93% uit water. Doordat jij je lichaam hydrateert, zal het zich 'schoonspoelen' en zul je geen buikvet overhouden dankzij deze fruitsoort. Kies dus eens voor een lekker stuk watermeloen in plaats van ongezonde snacks.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top