Beauty

Waarom je je gezicht nooit moet drogen met een handdoek

Waarom je je gezicht nooit moet drogen met een handdoek

Je hoort het vast niet voor het eerst: wanneer je je gezicht droog maakt met een handdoek moet je niet wrijven maar deppen. Ik heb dit ondertussen aangeleerd, maar nu moeten we die handdoek dus helemaal links laten liggen. Je gezicht afdrogen met een handdoek is namelijk funest voor je huid. Hoe je je gezicht dan wel droogt? Wij vertellen het je.

Er zijn verschillende redenen waarom je je handdoek mag ditchen, de belangrijkste zijn 1. De textuur van een handdoek is veel te ruw voor je tere huidje en 2. een handdoek is de perfecte broedplaats voor bacterieën en die breng je vervolgens naar je huid. 

We horen je denken: 'maar hoe droog je je gezicht dan?'.  Het antwoord is: je laat het opdrogen aan de lucht. Met je handen haal je het overige water van je gezicht af en vervolgens laat je opdrogen. En wanneer het nog vochtig is, breng je je verzorgingsproducten aan. Ze zouden veel beter opgenomen worden op een vochtige huid. Sterker nog, ze zouden hun werk niet doen als ze op een droge huid worden aangebracht. Waarom? Wanneer je huid vochtig is en het water wordt opgenomen door de huid, worden producten ook sneller en beter geabsorbeerd. In Korea zweren ze erbij, kijk maar eens naar deze video: 
 

Ga jij het proberen? 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top