Beauty

5 dingen die je moet doen bij een mislukte fake tan

Voor we weer voor de eerste keer van het jaar in bikini op het strand verschijnen, voor een goede baksessie, willen we eigenlijk al een klein beetje dat kleurtje hebben. Want, met melkflessen paraderen op een tropisch oord is niet ideaal. Helaas kennen we de bijbehorende problemen van een kleurtje uit een potje ook maar al te goed. Fashionscene to the rescue, met deze vijf tips ben je in no-time van die fake tan fail af!

Als je dat gezonde bruine kleurtje ooit uit een potje hebt geprobeerd te halen dan ga je je vast en zeker herkennen in de onderstaande problemen. Daarom nu de oplossing bij de grootste fake tan fails.

Strepen

Strepen kunnen ontstaan wanneer je van te voren niet goed genoeg hebt gescrubt of wanneer je te ongeduldig bent en je strakke skinny te vroeg aan trekt. Ga dan niet in paniek keihard scrubben, want daar worden de strepen alleen maar erger van. Beter is om het geleidelijk aan te pakken. Mix wat body scrub met wat olie en massage die geleidelijk over de huid. Weken in een bad helpt ook de schade te beperken, vooral als je badolie gebruikt. De huid versoepelt en verzacht ook de tan.

Vlekken

Als er iets erger is dan een fake tan met strepen, dan is het wel een fake tan met vlekken. Voornamelijk op je gezicht of op je handen. Je kunt altijd nog een lange broek aan trekken, maar vlekken op je voorhoofd, dat is toch net een beetje jammer. Een kleimasker is de oplossing. Dit kun je ook proberen op je handen. Week ze eerst in een badje met warm water en olie, breng daarna het kleimasker aan en de tan verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Geur

Good for you! Je bent niet zelf aan de slag gegaan, maar hebt je laten behandelen door een professional en hebt een egale spray tan gekregen. Jammer alleen dat je huid nogal funky ruikt. Elke huid reageert anders op een spray tan en zelfs tot 24 uur na het aanbrengen van de tan kan je huid nogal vreemd ruiken. Body washes en body lotions met nogal een heftig geurtje kunnen de geur van de spray tan maskeren en no worries, uiteindelijk wast het spray tan geurtje vanzelf weg.

Vergeten stukjes

Wanneer je haast hebt of veel dingen tegelijkertijd doet kan het gebeuren dat je een stukje vergeten bent of over hebt geslagen. Je knieholte bijvoorbeeld. Hopelijk ontdek je dit zo snel mogelijk en dan kun je er nog wat overheen smeren. Gebruik een spons of een washandje om wat meer op het vergeten plekje te deppen.

Nagels

Nadat je de fake tan hebt gebruikt is het natuurlijk van belang dat je goed je handen wast, maar het kan zo zijn dat de crème beter heeft gepakt op je nagels en je gele nagels eraan over houdt. Pak er een nagelborsteltje bij en scrub de gele randjes weg. Wil je het voorkomen in de toekomst? Smeer dan voor het aanbrengen van de fake tan vaseline aan op je nagels zodat de kleur niet intrekt in de nagels.

Deel dit artikel
Back to top