Gezichtsverzorging

Je gezicht masseren met een gua sha: dit zijn de voordelen

Je gezicht masseren met een gua sha: dit zijn de voordelen

Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen op Tiktok: de gua sha. Deze massagetool is erg populair. En dat heeft een goede reden! Je gezicht hiermee masseren heeft namelijk een hoop voordelen! Wij zetten de beste voordelen van de gua sha voor je op een rijtje.

Wat is gua sha?

Je gezicht masseren met een gua sha is iets dat mensen al eeuwenlang doen. De techniek komt uit China en werd gebruikt om het herstel van de huid te stimuleren. Gua sha werd niet alleen op het gezicht gebruikt, ook op het lichaam werd de techniek toegepast. De techniek heeft veel voordelen voor de huid en je gezondheid.

Voordeel #1: Het stimuleert de bloedsomloop

Het eerste voordeel van gua sha is dat het de bloedsomloop in je gezicht stimuleert. Je kunt met deze techniek specifieke plekjes targetten, wat de gua sha uniek maakt. Er wordt ook geclaimd dat de gua sha kan helpen bij het wegwerken van cellulitis, maar hier is nog geen wetenschappelijk bewijs voor gevonden.

Voordeel #2: Het werkt ontstekingsremmend 

Massages helpen bij het verhelpen van pijn in je spieren. Als je gezicht vastzit, kan een gua sha massage dus enorm helpen. Ontstekingen kunnen een oorzaak zijn van de pijn die je ervaart. Gua sha kan helpen om deze ontstekingen te voorkomen en te verhelpen wanneer je de techniek regelmatig toepast.

Voordel #3: Het stimuleert de aanmaak van collageen

Collageen is een lichaamseigen stof die onze huid nodig heeft om flexibel te blijven. Wanneer we ouder worden, maken we steeds minder collageen aan. Hierdoor ontstaat huidveroudering. Gua sha kan de aanmaak van collageen stimuleren. Hiermee kun je het krijgen van rimpels uitstellen.

Voordeel #4: Het helpt tegen wallen

Een voordeel dat zich voordoet dankzij het vorige voordeel, is dat je minder last krijgt van wallen. Doordat je de huid strakker maakt en meer collageen aanmaakt, krijg je ook minder last van wallen!

Voordeel #5: Het sculpt je gezicht

Je kunt met een gua sha vastzittende spieren losmaken. Wanneer je dit op je jukbeenderen en kaaklijn doet, kun je je gezicht licht sculpten. Je kunt met een gua sha geen vet wegwerken! Dus van een onderkin afkomen gaat helaas niet lukken met een gua sha. Wel kun je tijdelijk een strakker huidje ermee bereiken.

Hoe gebruik je een gua sha?

Nu je al deze voordelen hebt gelezen, ben je waarschijnlijk benieuwd naar hoe je de gua sha kunt gebruiken. Hiervoor heb je dus een gua sha nodig. Deze zijn tegenwoordig op best veel plekken te krijgen. Deze van Revolution Skincare vinden wij zeker een aanrader. Hoe je de techniek toepast, hangt af van jouw gezicht en wat je ermee wil bereiken. Wat altijd verstandig is, is om je gezicht eerst in te smeren met een serum zodat je gua sha makkelijk over de huid kan glijden. Maak vervolgens korte bewegingen over de huid. Druk niet te hard om je huid niet te irriteren of beschadigen.

Wil jij leren hoe je een gua sha het beste kunt gebruiken? Deze Tiktokker legt het haarfijn voor je uit!

@mountlai if you’re only going to watch one video about how to gua sha, this is it! #mountlai #guasha #guashatutorial #guashafacial #guashatool #guasharoutine #guashatips #calmingherbalrepair #tremellatonic ♬ original sound - Mount Lai
Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top