Haarverzorging

Dit is waarom je regelmatig je hoofdhuid zou moeten masseren

Dit is waarom je regelmatig je hoofdhuid zou moeten masseren

Een massage krijgen is altijd fijn: je ontspant en het kan zelfs pijn verlichten. Wat voor resultaat je krijgt? Dat wordt bepaald door de massagetechniek die je toepast. Ja, er zitten meer voordelen aan een massage dan je zou denken. 

Een massage op je hoofdhuid: het is misschien niet de eerste vorm van ontspanning waar je aan dacht. Toch is het heel relaxt en dit voordeel is niet het enige. Het masseren van je hoofdhuid heeft nog een pluspunt waar je niet zomaar omheen kan. 

Je haargroei bevorderen

Door jouw hoofdhuid te masseren kun je jouw haargroei bevorderen. Door een massage van je kruin zou je onder andere je doorbloeding positief beïnvloeden wat cruciaal is voor lange manen. Ook de vochtuitwisseling op je hoofdhuid heeft zo zijn voordelen aan een massage zo nu en dan. Door een massage worden voedingstoffen uit het bloed een stuk beter aangevoerd en afvalstoffen worden beter afgevoerd. Nog een voordeel van een hoofdhuidmassage: je bovengelegen huidcellen worden losgemaakt en verdwijnen van je huid. 

Ja, de voordelen lijken eindeloos. Toch moet je geduld hebben. Je manen worden niet gelijk langeer na twee keer masseren. Houd rekening met het feit dat je soms wel maanden moet wachten tot je resultaat ziet. En zelfs als je resultaat ziet dan hoeft dit niet gelijk iets heel positiefs te betekenen. Het kan zijn dat er alleen donshaartjes beginnen te groeien. Deze haartjes hebben na een paar centimeter echt wel hun top bereikt tot ergenis van veel mensen. 

Tot slot

Het masseren van je hoofdhuid heeft zoals je net gelezen hebt ontzettend veel mogelijke voordelen. Toch kan het zijn dat het voor jou niet zo positief uitpakt en een echte toename in de groei niet aanwezig is. Gelukkig zijn er genoeg producten en andere methodes die in combinatie met een massage voor het gewenste resultaat zorgen. En werkt het allemaal niet? Dan is een massage tenminste nog heerlijk ontspannend. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top