Beauty

Getest: met deze tool heb jij deze zomer een superstrakke kaaklijn

Getest: met deze tool heb jij deze zomer een superstrakke kaaklijn

Ik heb nog nooit een  roze hartvormige steen ontmoet die mij zoveel dingen beloofde. Het zou mijn gezicht strakker maken, vormen, liften, contouren én met een natuurlijke glans achterlaten. Ik heb het over de Gua Sha: een natuurlijke steen die je gezicht ‘schraapt’. Benieuwd of jij deze zomer ook eindelijk met een prachtige kaaklijn kunt rondlopen? Ik testte het voor je.

De Gua Sha heeft veel weg van de eerder populaire jade roller. Toch werkt deze steen weer net even wat anders. Waar de jade roller meer tegen puffiness werkt, is de Gua Sha bedoeld voor een diepere massage en het sculpten van je gezicht. De tool is bij menig model en it-girl in haar ochtendroutine te vinden, dus wij waren natuurlijk wild benieuwd.

Wat is het?

De Gua Sha is een eeuwenoude traditionele Chinese manier van masseren voor gezonder huidweefsel en sterkere gezichtsspieren. Het is tamelijk makkelijk om aan je ochtend skincare routine toe te voegen en de voordelen zijn ongekend. In de basis helpt de massage tool bij het vormen, liften en contouren van je gezicht. Hiernaast wordt beweerd dat het je bloedsomloop stimuleert waardoor het veroudering tegen zal gaan. Eveneens zal het - wanneer je in de richting van je lymfeknopen ‘schraapt’ - ook de gifstoffen verwijderen.

How to Gua Sha

Zoals eerder gezegd, ‘schraap’ je als het ware in verschillende richtingen over je gezicht en nek. Het is belangrijk om met je nek te beginnen want daar lopen alle lymfeklieren die ook verantwoordelijk zijn voor je gezicht. Wanneer deze dus goed gestimuleerd zijn, zal dat de lymfestroom vanaf het gezicht bevorderen. De steen heeft meerdere zijden die je kunt gebruiken. Kijk snel hieronder in welke precieze richtingen jij over je gezicht moet ‘schrapen’.


 

Mijn ervaring

Ik heb de Gua Sha nu al enige tijd in mijn bezit en gebruik hem bijna elke ochtend. ’s Ochtends maak ik mijn gezicht schoon in de douche en ga ik met mijn koppie voor de spiegel staan. Ik smeer mijn geliefde moisturizer op en pak de Gua Sha erbij. Ik masseer tien minuten mijn gezicht en ik vind het heerlijk. Het voelt alsof ik zó mijn leven op orde heb. Een beetje hetzelfde idee als wanneer je een matching lingerieset aan hebt, je kunt de wereld gaan veroveren. Daarnaast pept het mijn huid op – nog extra wanneer je de Gua Sha een nachtje in de vriezer legt - en het geeft me een echte home spa experiece. Je hebt na elke sessie een acuut resultaat omdat het vocht in je gezicht afneemt. Hierdoor is het allemaal meteen net wat strakker. Daarnaast is mijn kaaklijn zeker beter zichtbaar en strakker geworden. Ik heb mijn Gua Sha nu een half jaar en ik raad het iedereen aan!


Jade Gua Sha schraper bij Bol.com

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top