Haarverzorging

Haar contouren is een geliefde techniek door haarstylisten: dit moet je erover weten

Haar contouren is een geliefde techniek door haarstylisten: dit moet je erover weten

Contouren is een term die we op het gebied van make-up natuurlijk veel gebruiken. Je gebruikt het om je botstructuur te accentueren. Maar wist je dat je ook je haar kan contouren? Wat het precies is en hoe het werkt, leggen wij je haarfijn uit!

Wat is haar contouren?

Haar contouren is een haarkleurtechniek die gebruikt kan worden om je gezicht te accentueren en je gezicht meer dimensie te geven. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van strategisch geplaatste highlights en lowlights. De techniek haalt dus flink wat inspiratie uit de make-up wereld. De manier waarop het haar geknipt wordt speelt ook een rol. Bij het uitkiezen van de juiste look wordt er gekeken naar je gezichtsvorm, huidskleur en haartextuur. Hiermee kan een haarstylist goed bepalen waar de highlights en lowlights geplaatst moeten worden om jouw gezicht het beste naar voren te laten komen.

 

Voor wie is haar contouren geschikt?

Haar contouren is een techniek die erg persoonlijk gemaakt kan worden. Hoe de techniek wordt toegepast hangt dus volledig van de persoon af. In die zin is de techniek dus voor iedereen geschikt. Als je je afvraagt of het geschikt is voor jou, kun je bij jezelf nagaan of je je haar wil inzetten om bepaalde gezichtskenmerken te accentueren. Je zou het misschien niet gelijk denken, maar je kan best geloofwardige illusies creëren door middel van je haar. Je kan je gezicht dunner laten lijken, maar ook wijder. Je kan hoeken verzachten of een rond gezicht juist meer definitie geven. Als je houdt van een gecontourde look, maar niet iedere dag make-up draagt, is dit misschien de perfecte oplossing voor jou.

Wie kan haar contouren beter overslaan?

Wat ons betreft, zijn er geen mensen die haar contouren volledig moeten vermijden. Haar contouren is een hele handige techniek voor mensen die hun haar willen gebruiken om hun gezicht meer definitie te geven. Je kan er een erg gepersonaliseerde look mee bereiken. Het werkt voor ieder haartype, iedere haarlengte en iedere haarkleur.

Toch denken we dat dames met kort haar de minste voordelen zullen kunnen halen uit haar contouren. Als je erg kort haar hebt, zul je waarschijnlijk weinig verschil zien. Er is dan niet genoeg lengte om het verschil tussen de kleuren in je haar echt goed zichtbaar te maken. Daarnaast is de look ook niet geschikt voor meiden die er niet van houden als ze hun haar regelmatig moeten laten bijwerken. Als je voor haar contouren gaat, moet je namelijk wel regelmatig terug naar de kapper om de kleur bij te werken. Blijf jij liever zo lang mogelijk weg bij de kapper? Dan is dit misschien niet de look voor jou.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top