Lichaamsverzorging

Dit zijn de voordelen van cupping

Dit zijn de voordelen van cupping

Misschien heb je er wel eens van gehoord: cupping. Nee, je drinkt hierbij niet een kopje thee. Cupping is een vorm van massage. Deze massagevorm heeft ontzettend veel voordelen, dus wij lichten graag aan je toe wat deze voordelen zijn.

Wat is cupping precies?

Voordat we ingaan op de voordelen van cupping, leggen we eerst kort uit wat cupping precies is. Met een cupping massage creëer je een zuigkracht op je huid, een soort vacuüm effect. Je houdt de ‘cup’, de massagetool (van plastic of glas) op de huid en houdt deze stil of je beweegt hem over de huid. Doordat je huid dus vacuüm gezogen wordt, heeft dit bepaalde effecten op je huid en deze effecten zijn super goed voor je.

Doet een cupping massage pijn?

Je huid vacuümzuigen, het klinkt niet bepaald prettig. Doet dat dan geen pijn? Sommigen ervaren cupping als pijnlijk, zeker de eerste keer en als je een lage pijngrens hebt. Maar cupping hoort geen pijn te doen of letsel te veroorzaken. Een ‘cup’ kan ook een klein beetje vacuümzuigen, waardoor het dus ook minder pijn doet. Ook raakt je huid eraan gewend, dus zal het met de keer dat je het doet minder pijn doen.

Voordelen van cupping

Ondanks dat het pijnlijk klinkt en je er misschien aan moet wennen, heeft cupping wel veel verschillende voordelen. Cupping doe je op verschillende lichaamsdelen: benen, billen, buik, waar je maar wil. Maar cupping doe je ook op je gezicht met een mini cupping tool. En de voordelen? Komt ‘ie:

  • Het verbetert de doorbloeding
  • Het vermindert cellulitis
  • Het vermindert zwelling
  • Het verwijdert gifstoffen uit je lichaam
  • Je lichaam wordt soepeler
  • Het verbetert de spijsvertering
  • Vermindert spierpijn en verwijdert spierknopen
  • Vermindert hoofdpijn
  • Het werkt ontspannend
  • Helpt tegen stress

Voor een facial cupping gelden deze voordelen ook. Daarnaast zorgt een facial cupping ook voor vermindering van rimpels en acne en zorgt het ervoor dat je wallen verminderen.

Zelf cuppen?

Een cupping massage of een lichaamsdeel cuppen kan je laten doen door een professional, maar je kan het ook zelf doen. Begin met een kleine cup en voel aan welke zuigkracht prettig is voor jou. Als je bewegingen wil maken met de cup, is het erg belangrijk dat je eerst olie op je huid smeert. Op die manier beweegt de cup veel soepeler en ervaar je ook minder last.

 

Zoals je ziet heeft cupping dus enorm veel voordelen. Genoeg reden dus om hier snel mee te beginnen!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top