Lichaamsverzorging

Met deze tips kom je van je droge huid af

Met deze tips kom je van je droge huid af

Heb je tijdens koude dagen ook last van een véél drogere huid dan in andere seizoenen? Een droge huid is vervelend en kan leiden tot jeuk en irritatie. Gelukkig zijn er manieren om ervoor te zorgen dat jouw huid weer zijdezacht aanvoelt, wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Drink genoeg water

Water is heel belangrijk bij het hydrateren van je lichaam, en dus ook je huid. Wanneer je een droge huid hebt is dat vaak een teken van en tekort aan vocht, en heeft je lichaam water nodig om je te kunnen herstellen. Heel veel vochtherstellende producten geven je huid werkstoffen waardoor je huid het vocht beter kan vasthouden, maar dan moet je lichaam wél genoeg vocht hebben. Probeer daarom elke dag minimaal twee liter water te drinken.

Smeren, smeren, smeren

Smeer een vette, verzan=chtende en beschermende crème of zalf op je droge vlekken, of over je gehele huid. Doe dit minstens twee keer per dag, één keer na het douchen, en één keer voor het slapengaan. Dit zijn de tijden dat de huid goed schoon is en lang in kan trekken, en dat ik heel belangrijk als je een gehydrateerde huid wilt. Let er wel op dat het een goede crème of zalf is, een bodylotion of bodymilk is vaak niet genoeg om je huid vocht in te brengen. Mocht je last hebben van eczeem kun je een vette zalf of crème bij de apotheek of drogist halen, zoek dan een middel met cetomacrogol erin.

Douche niet te lang of te heet

Jouw doucheritueel heeft veel invloed op je huid. Houd je ervan om een lange, ontspannende douche te nemen? Dan is er slecht nieuws: langdurig water over je lichaam is niet goed voor de huid. Het is dus slim zo kort mogelijk te douchen. Ook is het belangrijk dat je je niet te heet wast. Hoe warmer het water, hoe slechter voor de huid.

Niet schrobben

Het lijkt misschien logisch om je dode huidcellen te verwijderen en op die manier je droge huid om te toveren in een zachte huid, maar dit is zeker niet verstandig. Als je je huid scrubt krijgt het keen gans meer te herstellen, maar haal je je huid juist open waardoor er nog meer droge plekkeb zullen ontstaan. Gebruik dus liever een washandje of een zachte douchespons om je huid mee te reinigen. Daarnaast is een ruwe handdoek ook niet handig; droog je lichaam niet af door het water eraf te vegen, maar dep het water van de huid af en gebruik vooral altijd schone handdoeken. Een gebruikte handdoek kan nog oude zeepresten bevatten die ervoor zorgen dat je huid nog meer geirriteerd raakt.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top