Lichaamsverzorging

Dit moment om te douchen is het best voor je huid

Dit moment om te douchen is het best voor je huid

Heb jij met je naasten ook altijd discussies over wanneer nu de beste tijd is om te douchen? Oftewel, ben jij #teamochtenddouche of #teamavonddouche? Beide showers hebben zo hun voordelen én hun nadelen, maar welke is nu het beste? We hebben voor eens en voor altijd hét antwoord voor je.

Lees ook: Last van ingegroeide haren? Volg dan deze handige tips

Welk tijdstip is het best om onder de douche te stappen?

Sorry voor de ochtenddouche girlies, maar we vallen direct met de deur in huis: #teamavonddouche wint. Waarom? Volgens Boris Raspudicz, huidexpert en CEO van het Zweedse huidverzorgingsmerk FOREO, is het om meerdere redenen beter om 's avonds te douchen.

Hij legt uit dat je 's avonds goed alle 'viezigheden' van de dag kunt wegwassen. "Voor zowel ‘s ochtends als ’s avonds douchen is veel te zeggen en beide kanten hebben een aantal zeer luidruchtige voorstanders. Komt het op huidverzorging aan dan is douchen in de avond écht de beste optie, omdat het helpt om alle make-up, olie, vuil en verontreinigende stoffen die zich op je huid hebben verzameld op een dag, te verwijderen." Makes sense, toch? 

Wat als je een voorstander van de ochtenddouche bent?

We snappen dat je hierdoor niet direct je heilige morning routine gaat aanpassen, want ben je echt voorstander van de ochtenddouche, dan is het lastig om hier zomaar van af te stappen. Misschien vind je het 's ochtends gewoon fijn om fris en fruitig aan de dag te beginnen en moet je er niet aan denken om nooit meer 's ochtends te douchen. 

Twee keer douchen

Gelukkig heeft expert Boris hier ook een oplossing voor. Je kunt namelijk prima twee keer per dag douchen. Kies er 's avonds dan voor om je even snel af te spoelen, zodat het meeste vuil weggespoeld is. "Het lijkt vanzelfsprekend als je het hardop zegt, want waarom zou je met vuil op je huid in bed willen liggen?”, aldus Boris.

Je kunt vervolgens de volgende dag prima je uitgebreide shower doen. Zo maak je je huid én jezelf blij. “Als je 's ochtends doucht, kun je lekker wakker worden. Maar de voordelen voor je huid zijn significant kleiner. Als je écht ’s ochtends wilt en moet douchen, spoel je dan in ieder geval ’s avonds kort af voor je naar bed gaat”, aldus de expert.

Lees ook: Met deze tips kom je van je droge huid af

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top