Health

5 tips om minder zichtbare cellulitis te krijgen

5 tips om minder zichtbare cellulitis te krijgen

Cellulitis - ook wel de sinaasappelhuid genoemd - welke vrouw heeft er geen last van? De bobbelige huid bij je (boven)benen en billen is heel normaal en je bent echt niet de enige die er last van heeft.

Wil je er iets aan doen? Dit zijn 5 manieren waarop je minder last hebt van cellulitis. Bye bye, sinaasappelhuid.

Cellulitis tips #1 - Gebruik een borstel voor je lichaam

De borstel voor je haar en de gezichtsborstel ken je natuurlijk wel, maar vergeet de lichaamsborstel niet. Met een zachte borstel met fijne haartjes kun je namelijk heel goed de dode huidcellen verwijderen. Maar het helpt ook bij cellulitis. Masseer je lichaam met de borstel - het liefst droog, dus niet onder de douche - en maak opwaartse bewegingen. Zo heb je minder last van bultjes in je huid, zeker als je het vaker doet.

cellulitis tips

Crystallove Bamboo & Agave Body Brush bij Douglas.nl

Cellulitis tips #2 - Probeer een koffiescrub

Cafeïne kan cellulitis helpen verminderen omdat het de bloedsomloop stimuleert en de huid tijdelijk strakker maakt. Geen gek idee dus om eens een koffiescrub te proberen om te kijken of het ook bij jou werkt. Gebruik de koffiescrub zo'n 1 tot 2 keer per week. Breng het aan op een vochtige huid en masseer goed in. Even laten intrekken en afspoelen maar. 

koffiescrub, cellulitis tips

JOIK Intense Exfoliation Coffee & Sugar bij Douglas.nl

Cellulitis tips #3 - Gebruik een kleimasker

Naast een koffiescrub kun je ook een kleimasker voor je lichaam gebruiken. Smeer je benen en andere delen van je lichaam waar je last hebt van cellulitus royaal in met het masker. Laat goed intrekken en spoel dan af onder de douche. Klei maakt je lichaam en gezicht namelijk glad, ideaal tegen cellulitis! 

cellulitis tips

Clay & Glow Detoxifing Pink Clay Mask bij ICIParisXL.nl

Cellulitis tips #4 - Gebruik een bodycream gericht op cellulitis

Je huid gehydrateerd houden, is sowieso het geheim voor een gladde huid. Dat geldt ook voor je benen. Als je last hebt van cellulitus kun je natuurlijk normale bodycream gebruiken, maar er zijn ook speciale bodycreams gericht op cellulitis. Die zorgen nog nét wat meer voor een gladdere huid zodat je sinaasappelhuid een stukje minder wordt of ten minste oogt. In de Coco & Eve bodycream die we hieronder tippen zit overigens ook koffiezaad extract, dus combineer je twee cellulitis tips uit dit lijstje in een! Win-win.

cellulitis tips

Coco & Eve Glow FigureBody Moisture Whip bij Douglas.nl

Cellulitis tips #5 - Kies voor een professionele behandeling

Als je echt van je cellulitus af wilt en er last van hebt, is een professionele behandeling de beste oplossing. Vooral een bindweefselmassage kan goed helpen, maar behandelingen met lasers kunnen ook werken. Kijk wat er bij jou in de buurt voor behandelingen zijn en bespreek wat je precies wilt aanpakken.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top