Gezichtsverzorging

Dit is hoe je jouw skincare routine zou moeten veranderen als je 30 wordt

Dit is hoe je jouw skincare routine zou moeten veranderen als je 30 wordt

Als je dertig wordt, verandert je huid. Een slim idee dus om ook je skincare routine te veranderen. In plaats van beautyproducten die helpen tegen acne of een onzuivere huid, is het meestal beter om voor anti-aging crèmes en hydraterende gezichtsfoam te kiezen. Dit is hoe je huid verandert als je 30 wordt en hoe je je skincare routine kunt aanpassen.

Hoe je huid verandert na je dertigste

Je huid is natuurlijk nooit van de ene op de andere dag totaal anders, maar je huid verandert wel degelijk nadat je 30 bent geworden. Je collageenproductie vertraagt namelijk, wat komt doordat je ouder wordt. Daardoor kun je meer fijne lijntjes krijgen en rimpels.

Ook kan je huid wat minder stevig voelen, wat komt omdat de celvernieuwing van je huid ook trager wordt. Huidcellen hopen zich daardoor op op het huidoppervlak, waardoor de textuur van je huid veranderd. Ook kan het er dof uit gaan zien. Maar no worries, er is genoeg wat je eraan kunt doen (en bovendien zijn fijne lijntjes meer dan normaal!)

Deze producten wil je toevoegen aan je skincare routine na je dertigste 

Als je nog geen beautyvoornemens had, is dit het moment om er een paar te gaan noteren. De beste voornemens qua huidverzorging die je kunt hebben als je 30 wordt? Focus met je skincare routine op het beschermen van je huid en zorg voor producten die je huid elastisch en stevig houden. Zorg voor een echt goede skincare routine die bij jouw huidtype past en doe dit elke ochtend en avond. Deze producten horen daarbij.

Skincare producten voor na je dertigste #1 - Gezichtsreiniger met melkzuur

Begin je routine altijd met een gezichtsreiniger. Zelfs als je geen zin hebt om alle stappen van huidverzorging te doen, zorg er dan wel voor dat je iedere ochtend en avond je gezicht wast. Een foamy gezichtsreiniger met melkzuur werkt het beste, omdat je huid daar lekker door wordt gehydrateerd

Skincare producten voor na je dertigste #2 - Serum met retinol 

Stap 2 is het toevoegen van een serum. Als je niet weet waar je moet beginnen, kies dan voor een serum met retinol. Dat werkt namelijk bijna voor ieder huidtype en gaat de huidveroudering tegen. Ook als je nog last hebt van onzuiverheden en (hormonale) acne, is dit een serum om aan je skincare routine toe te voegen.

 

Skincare producten voor na je dertigste #3 - Vitamine C

Een ander serum dat wordt aangeraden is een serum met vitamine C. Goed om je huid te hydrateren en fijn en mild te verzorgen. Ook dagcrèmes en nachtcrèmes met vitamine C kun je prima toevoegen aan je routine. Nog niet helemaal om? Vitamine C beschermt je huid tegen UV-schade, wat ervoor zorgt dat je huid minder snel verouderd. Ook gaan kleine pigmentvlekjes sneller weg en voorkomt het andere onzuiverheden.

Skincare producten voor na je dertigste #4 - SPF

Een van de grootste redenen dat je huid fijne lijntjes krijgt is UV-straling. Als je het nog niet deed: smeer je gezicht áltijd in met zonnebrandcrème of dagcrème met een hoge factor. SPF 30 of SPF 50 wordt aangeraden. En ja, ook smeren in de winter! 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top