Gezichtsverzorging

Dit is de beste volgorde voor het aanbrengen van jouw skincare routine

Dit is de beste volgorde voor het aanbrengen van jouw skincare routine

Het hebben van een skincare routine is iets wat heel goed kan helpen bij het behouden van een mooie en gladde huid. Dat is iets wat we allemaal wel willen, toch? Er zijn echter superveel producten die allemaal beweren te helpen bij het krijgen van een mooi velletje, maar wat veel mensen niet weten is dat de volgorde waarin je gezichtsverzorgingsproducten aanbrengt een grote invloed heeft op hoe deze hun werk doen.

Maar welke producten zijn nou eigenlijk echt noodzakelijk in jouw routine? En wat is de juiste volgorde voor het aanbrengen van deze verzorging? Wij delen de 7 stappen voor het aanbrengen van jouw gezichtsverzorging.

1. Cleanser

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, het is super belangrijk om je gezicht goed schoon te maken, en al helemaal als je make-up draagt! De eerste stap van je skincare routine is dan ook het gebruiken van een cleanser. Niet alleen wordt je huid hier schoon van, het zorgt er ook voor dat andere producten effectiever werken, doordat ze beter in je huid kunnen trekken.

 

2. Toner 

Een toner is de tweede stap in het schoonmaken van je huid. Nu denk je misschien 'waarom zou ik twee keer mijn huid schoonmaken?', maar het gaat je verbazen hoeveel vuil en make-upresten er nog op je huid blijven zitten na het gebruiken van een cleanser. Het is dus zeker van belang om ook nog een toner te gebruiken om je huid echt goed schoon te krijgen en klaar te maken voor andere producten.

3. Serums

Serums zijn super belangrijk voor je huid, vooral als je last hebt van huidsproblemen zoals oneffenheden, rimpels of een droge huid. Een serum bevat veel actieve ingrediënten die zorgen voor hydratatie, maar ook zitten er in serums moleculen die tot heel diep in je huid kunnen worden opgenomen. Dit is dus ook een belangrijke stap in het verzorgen van je gezicht.

4. Oogcrème

Het aanbrengen van oogcrème zorgt, zeker in de ochtend, voor een frisse blik rondom je ogen. Oogcrème is ondere andere goed voor het oplichten van wallen en het verzorgen en hydrateren van de huid onder je ogen. Die huid is namelijk extra kwetsbaar. Oogcrème is niet voor iedereen nodig, als je gebruik maakt van een moisturizer en SPF is dat gebied ook al voldoende beschermd. Het kan echter zeker geen kwaad om het wel te gebruiken, zeker als jij jezelf ergert aan donkere kringen onder je ogen. 

 

5. Spot treatment

Deze stap is vooral voor de mensen die last hebben van oneffenheden. Denk hierbij aan puistjes, littekens of donkere plekken. Er zijn verschillende middeltjes die je hierbij kunnen helpen. Het beste is om dit 's avonds aan te brengen, omdat je lichaam juist 's nachts het hardste werkt aan het herstellen van, onder andere, je huid. 

6. Moisturizer 

Of je nou een droge huid hebt of juist een hele vette huid, het is echt heel belangrijk om twee keer per dag een moisturizer aan te brengen! Dit zal zorgen voor een gezonde en gehydrateerde huid, wat voor iedereen belangrijk is. Niet alleen werkt moisturizer als gezichtsverzorging, het zorgt er ook voor dat alle andere aangebrachte producten nog beter in je huid kunnen worden opgenomen. Zeker niet vergeten dus!

7. SPF

Dit is een stap die veel mensen vergeten of overbodig vinden, maar dit is misschien wel de belangrijkste stap van je gezichtverzorging. En ja, dit is ook belangrijk tijdens de wintermaanden! Het aanbrengen van een goede zonnebrandcrème zal je beschermen tegen schadelijke stralingen, hier is je huid dus heel blij mee. Het is belangrijk om deze als laastste stap aan te brengen zodat deze als een beschermlaagje op de oppervlakte van je huid zit. Voor je gezicht is het van belang om minstens SPF 30 te gebruiken, vaak zit dit niet in een foundation of moisturizer met SPF, let hier dus op!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top