Gezichtsverzorging

Dit zijn de belangrijkste don'ts voor jouw skincare routine

Dit zijn de belangrijkste don'ts voor jouw skincare routine

Bij het creëren van een perfecte skincare routine hoort vallen en opstaan. Jouw gezichtsverzorging moet worden aangepast aan de seizoenen en jouw veranderende huid. Er bestaan zoveel producten dat jij wellicht niet weet waar je moet beginnen en helaas is er geen one regime fits all oplossing.

Het is essentieel om jouw huid te bestuderen en ernaar te luisteren. Wat heb je nodig en wat werkt wel of niet? Om jou een handje op weg te helpen, kunnen we je in ieder geval vertellen welke je producten je niet hoeft te gebruiken en wat de don'ts zijn.

Sheet gezichtsmaskers

Sheet gezichtsmaskers zijn niet goed voor het milieu én ze zijn het niet waard om te gebruiken. De voordelen voor je huid zijn minimaal. Je kunt betere intensievere producten gebruiken. Introduceer in plaats van een sheet mask een hydraterend serum. Je hoeft niet volledig te stoppen met het gebruiken van gezichtsmaskers, zo zijn er herbruikbare varianten en intensieve gezichtsmaskers die je op je huid kan smeren. Bijvoorbeeld met ingrediënten zoals alfa-hydroxyzuren.

Reinigingsdoekjes

Alles wat een wegwerpproduct is, is slecht voor onze planeet. Gezichtsdoekjes vallen dus ook onder deze categorie. Af en toe je gezicht ermee reinigen is niet erg, maar op de lange termijn zijn ze ook niet goed voor je huid. De meeste reinigingsdoekjes bevatten agressieve ingrediënten die de natuurlijke pH-waarde van je huid verstoren. Het kan de boosdoener zijn van jouw geïrriteerde, droge, gevoelige of uitgedroogde huid. Het is belangrijk om alle make-up resten en acne veroorzakende bacteriën goed te verwijderen en dat kun je het beste doen met een reinigingsproduct dat je van je gezicht af moet wassen. Kies daarnaast voor een milde make-up remover. 

Gezichtsreinigingsapparaten

Laat gezichtsreinigingsapparaten over aan professionals. Cleansing devices moeten op de juiste manier worden gebruikt en niet te vaak. Dit soort apparaten zijn te schurend voor je huid, vooral als je niet weet wat je precies aan het doen bent. Het enige wat je nodig hebt om je gezicht schoon te maken, is een mousselinedoekje en jouw favo vloeibare reinigingsproduct.

Poriënstrips

Te vaak poriënstrips gebruiken om bijvoorbeeld mee-eters te verwijderen is geen goed idee. Producten die als een soort lijm werken, beschadigen de oppervlakte van je huid wat leidt tot uitdroging, roodheid en littekens. Kies voor producten met ingrediënten zoals klei en salicylzuur.

Te vaak exfoliëren en scrubben

Wees voorzichtig met scrubs en exfoliënten (zelfs met vloeibare versies), deze kunnen namelijk jouw huid beschadigen. Vooral als jij elke dag je huid scrubt. Gebruik een milde scrub of exfoliant maximaal één keer per week.

Geen SPF dragen

Vergeet niet om SPF te verwerken in jouw skincare routine. Je huid beschermen tegen de zon is een must, zelfs als jij deze niet kan zien. In andere woorden, gebruik ook SPF in de wintermaanden. De zon kan huidveroudering versnellen en zorgen voor pigmentvlekken. Gebruik het liefst een matte zonnebrandcrème in plaats van een moisturizer met SPF.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top