Health

5 x tips om ook na dry january de alcohol wat vaker te laten staan

5 x tips om ook na dry january de alcohol wat vaker te laten staan

Heb je meegedaan aan dry january? Ondanks dat je misschien blij bent dat je weer een glas wijn mag drinken, is het geen gek idee om deze goede gewoonte vast te houden. Dit zijn 5 after dry january tips om ook na januari net even wat vaker de alcohol te laten staan. 

Minder alcohol drinken tips #1 - Drink niet (of minder) bij het avondeten

Die lekkere risotto of overheerlijke pasta... Het is verleidelijk om bij dat soort gerechten precies de juiste wijn te drinken. Toch is het een goede tip om met jezelf af te spreken dat je minder alcohol drinkt bij het avondeten. Drink bijvoorbeeld door de week geen glas wijn bij het diner en spreek met jezelf af dat het vrijdagavond of in het weekend wel mag. Dan geniet je er dan extra van!

Minder alcohol drinken tips #2 - Maak heldere afspraken met jezelf

Minder alcohol drinken klinkt makkelijk, maar als je regelmatig een wijntje drinkt of met vriendinnen op een terras zit dan is de verleiding groot. Maak daarom duidelijke afspraken met jezelf. Denk: door de week drink je thuis geen alcohol, met vriendinnen op zaterdagavond wel.

Minder alcohol drinken tips #3 - Probeer je favoriete drankjes alcoholvrij

Alcoholvrije drankjes worden steeds beter. Probeer ook eens een alcoholvrije versie van je favoriete drankje. Van alcoholvrije rode wijn tot mocktails - voor je het weet heb je een prima alternatief gevonden. Sommige alcoholvrije cocktails zijn nauwelijks van echt te onderscheiden en proberen kan altijd!

Minder alcohol drinken tips #4 - Spreek uit dat je minder gaat drinken 

Support vanuit je familie, eventuele lover of vrienden is heel belangrijk. Spreek daarom uit dat je minder gaat drinken. Er zijn altijd mensen die je toch willen overhalen om 'gezellig mee te doen' en zo ben je die confrontatie in ieder geval vast voor. En wedden dat bijna iedereen je wel support? 

Minder alcohol drinken tips #5 - Beloon jezelf als het goed gaat met een cadeautje

Gaat het minder drinken goed? Beloon jezelf dan. Niet met alcohol drinken, maar met een fijn cadeau dat je graag wilt hebben. Denk aan die mooie jurk die je al een tijdje op het oog hebt maar je misschien nét een tikje te duur vindt of dat oogschaduwpalette van je dromen. Treat yourself, je doet het hartstikke goed. 

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top