Health

Dit zijn 4 gezondheidstrends die we gaan zien in 2022

Dit zijn 4 gezondheidstrends die we gaan zien in 2022

Van beautytrends in 2022 tot nageltrends die we in 2022 gaan zien - nu het nieuwe jaar van start is, is het goed om te kijekn wat er op ons te wachten staat. Welke nieuwe trends gaan we zien in 2022?

Qua gezondheidstrends zien we het vele wandelen weer terug - wat moet je anders in de lockdown? - maar ook is er een nog grotere focus op duurzaamheid. Dit zijn de 4 gezondheidstrends die we gaan zien in 2022.

Gezondheidstrends 2022 #1 - Het rondjes wandelen gaat door 

Na alle lockdowns is er één trend die zeker gaat blijven: wandelen. We wandelen meer dan ooit, helemaal wanneer de sportscholen gesloten zijn. In 2022 zet deze trend zich voort en gaat er ook meer ingevesteerd worden in goede wandelschoenen (maar dan wél wandelschoenen waarmee je gezien wilt worden, natuurlijk) en smartwatches zoals de Apple Watch om je stappen bij te houden. Kortom: in 2022 wandelen we lekker door.

Gezondheidstrends 2022 #2 - Meer tech om je beweging mee te tracken

De smartwatch, de fitbit en andere sport accessoires om je stappen en hartslag mee te tracken is al een tijdje populair. Maar we gaan bijvoorbeeld meer slaaptrackers zien. Niet via apps op je telefoon, maar speciale slaaptrackers die geintegreert zijn in je bed of kussen. Ook gaat er niet alleen meer gezondheid getrackt worden door een horloge of polsband, maar ook door een ring. Een ring die we nu al zien in Amerika is de Oura Ring die op een holistische manier je gezondheid trackt. Zonder gestress dat je nog een paar duizend stappen moet lopen dus!

Gezondheidstrends 2022 #3 - Meer ecologische producten voor je menstruatie

De menstruatiecup is de laatste jaren steeds normaler geworden, maar in 2022 komen er meer producten bij. En vooral ook meer producten die minder schadelijk zijn voor het milieu. Herbruikbaar maandverband, speciaal ondergoed en ecologische tampons gaan in 2022 een stuk normaler worden.

Gezondheidstrends 2022 #4 - Mindful eten in plaats van dieëten 

Afvallen met een heftig dieët laten we steeds meer achter ons. De nieuwe trend is mindful eten. Dat betekent vooral dat je eet waar je lichaam zich goed door voelt. Denk aan minder vlees en meer vega, maar ook minder zuivel of eieren als je daar niet goed tegen kan. Bovendien zijn er steeds meer vegan opties waardoor dat een stuk makkelijker kan.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top