Gezichtsverzorging

Dit zijn de 3 beste tips tegen een droge huid in de winter

Dit zijn de 3 beste tips tegen een droge huid in de winter

Hydrateren, hydrateren, hydrateren. Als je een droge huid hebt dan is dat hét toverwoord. Zeker in de winter is het belangrijk om je droge huid goed te blijven verzorgen. Maar wat zijn nu dé tips om ervoor te zorgen dat je geen droge huid meer hebt? Wij zetten de drie beste tips voor je op een rij. 

Droge huid tips #1 - Vergeet niet te exfoliëren 

Voordat je je huid gaat hydrateren met serums, crèmes en maskers is het belangrijk om exfoliëren niet te vergeten. Door deze milde vorm van je gezicht scrubben, verwijder je dode huidcellen. Zeker in de winter is het belangrijk om goed de exfoliëren, omdat je waarschijnlijk zwaardere en hydraterende producten gebruikt die het natuurlijke proces van dode huidcellen afstoten vertragen. Exfolieër dus met een speciale gezichtsscrub en doe die zo'n 1 tot 2 keer per week. Overigens kun je ook exfoliërende lotion gebruiken, dat is iets milder en extra fijn als je een gevoelige huid hebt.

Droge huid tips #2 - Serums zijn je beste vriend

Gezichtsolie of vochtinbrengende serums zijn je beste vriend in de winter. Deze zorgen er namelijk voor dat je huid het vocht beter vasthoudt. Ook voorkomt het droogheid of zelfs lichte uitdroging. Heb je last van een schilferige huid? Dan is een gezichtsolie het beste voor je, omdat het kalmerend en hydraterend werkt. Een hydraterend serum kun je het beste een paar keer per week gebruiken, bijvoorbeeld voordat je gaat slapen. 

 

Droge huid tips #3 - Hydraterende maskers

Neem deze winter tijd voor jezelf: niet alleen om tot rust te komen, maar ook om je huid te verzorgen. Verwen je huid met een lekker masker, zoals dit Calendula & Aloe Soothing Hydration van Kiehl's. En vergeet ook de rest van je lichaam niet. Bodybutter, handcrème en haarmaskers zijn geen overbodige luxe voor een droge huid in de winter. 

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top