Gezichtsverzorging

Droge huid rond je neus? Zo kun je dit voorkomen

Droge huid rond je neus? Zo kun je dit voorkomen

Een droge huid rond de neus: veel mensen zullen dit herkennen. Binnen zitten met de verwarming aan maakt het alleen maar erger. Het begint weer kouder te worden dus we ontkomen er helaas niet aan.

Het gebied rond je neus is erg vatbaar voor uitdroging omdat het éeen van de meest gevoelige delen van de huid is. Het kan erg vervelend zijn wanneer het hier erg droog aanvoelt én het er ook zo uitziet. Daarom geven wij je wat tips over hoe je dit kunt voorkomen en verzorgen.

Je velletje is je belangrijkste visitekaartje en het is daarom erg zonde als je huid niet volledig straalt. Heb jij ook last van een droge rode huid rondom de neus? Lees dan snel mee met deze tips, zodat je huid zich snel kan herstellen en genezen.

1. Doe rustig aan met scrubben

Af en toe je huid scrubben is natuurlijk goed, maar probeer hier niet in te overdrijven. Scrubben droogt je huid namelijk uit en dat is juist wat we zoveel mogelijk proberen te vermijden. Scrub daarom dus niet te vaak (twee keer per week is goed genoeg) en vooral niet te hard. Wees lief voor je velletje. En heel belangrijk: altijd een crème opsmeren nadat je huid is gescrubd.

2. Probeer een kalmerende crème 

Hoe kouder het buiten is, hoe warmer we de verwarming binnen zeten, toch? Guilty. Het verschil in temperatuur tussen binnen en buiten wordt hierdoor alleen maar groter, waardoor de huid droger zal worden. Aangezien droge huid rond de neus vaak gepaard gaat met irritatie, helpt het om kalmerende crèmes te gebruiken. Deze crème kan de roodheid en irritatie verminderen.

3. Te veel van het goede is niét goed

Als het op huidverzorging aankomt, is te veel van het goede meestal niet goed. Denk bijvoorbeeld aan te veel scrubben, wat wij al eerder noemden, maar ook de huid te vaak wassen kan roodheid rond je neus veroorzaken. Reinig je huid daarom niet vaker dan twee keer per dag en gebruik hierbij een milde reiniger.

4. Gebruik een vochtinbrengende crème met de juiste ingrediënten 

Om je velletje extra te verwennen in de winter - en geloof ons dat is nodig - is het belangrijk om een goede vochtinbrengende crème te zoeken die perfect bij jouw huid past. Bovendien kun je beter een crème kiezen dan een lotion omdat crèmes dikker zijn en sneller werken aan het herstel van de huid.

5. Een luchtbevochtiger 

Naast crèmes en andere gezichtsproducten, is het ook een goed idee om een luchtbevochtiger in je kamer te zetten. Je kunt een luchtbevochtiger aanschaffen maar je kunt ook een plant in de kamer zetten. Planten helpen namelijk om luchtvochtigheid te verhogen en de luchtkwaliteit te verbeteren.

6. Voeding bij droge huid 

Je weet wat ze zeggen: je bent wat je eet. Daarom is het erg belangrijk om voedingsmiddelen te eten die Omega 3 bevatten wanneer je een droge huid hebt. Denk hierbij aan makreel of zalm. Tevens zijn voedingsmiddelen met antioxidanten ook goed voor de huid, zoals bijvoorbeeld pure chocolade en groene thee.

 
Beeld: Photo by freestocks on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top