Travel

Waarom je Parijs juist in de winter zou moeten bezoeken

Wij steken onze liefde voor Parijs en haar regio niet onder stoelen of banken. Elke mogelijkheid die Fashionscene's Michelle heeft om naar Parijs te gaan, afgelopen drie maanden was ze er bijvoorbeeld twee keer, grijpt ze met beide handen aan. Er is nou eenmaal zoveel moois en fijns te vinden in Parijs en haar regio. Daarnaast ben je er in een oogwenk én voor een fijne prijs dankzij de Thalys (met de trein reizen is zoveel relaxter dan met het vliegtuig). Maar wist je ook al dat het extra leuk is om tijdens de winter deze prachtige stad te bezoeken? Wij vertellen je waarom.

1. (Kerst) shoppen in Parijs en haar regio is betoverend
Natuurlijk hebben we in de grote steden in Nederland overal lichtjes hangen en pakken de twee warenhuizen die we in Nederland 'rijk zijn' uit met versiering, maar in Parijs is het allemaal toch even wat grootser. Niet alleen valt er veel meer te shoppen dankzij de ontelbare winkels en merken die we niet in Nederland hebben, ook zijn er meer en mooiere warenhuizen waar jij je slag kunt slaan. Onze favoriete shop bestemmingen? Le Marais is een buurtje vol met coole boetiekjes en shops van mooie beauty en fashion merken. Zo vind je daar Diptyque, Le Labo, Guerlain, Sandro en The Kooples maar ook een speciale beauty store van Chanel (waar ze limited editions verkopen) en Caudalie (het beautymerk waar Francaises dol op zijn). Onze favoriete interieurwinkel in Le Marais is Fleux: het bestaat uit meerdere shops die zich tegenover elkaar bevinden. Als we in Le Marais zijn dan halen we trouwens ook altijd thee bij Kusmi Tea of Mariage Freres. Concept store Merci is tevens een plek die je niet mag overslaan in Le Marais net als de kinderwinkel Bon Ton (ook leuk om te bezoeken als je geen kids hebt). Verder zijn we dol op de warenhuizen als Le Bon Marché en Galeries Lafayette. Ook altijd fijn, zeker als je wat te besteden hebt, is Rue Saint Honoré. In deze straat vind je alle designermerken die je hartje kunnen begeren. 

De kerstboom in Galaries Lafayette een paar jaar geleden

2. Weer of geen weer: eten en drinken in Parijs en haar regio is altijd goed
Vakanties en tripjes staan bij ons garant (oké, naast shoppen) voor lekker eten en laat dat nou net héél goed kunnen in Parijs. Tijdens de winter lijkt de toch al leuke en mooie restaurants en bars extra warm en cosy te zijn. Weer of geen weer: het is er goed vertoeven. Ook als je dol bent op buiten zitten, is er aan je gedacht. Talloze plekken hebben een verwarmd terras waar je lekker mensen kunt kijken. Heb je zin in een afternoon tea? Ga dan naar het hotel George V. Michelle had daar de beste afternoon tea ooit met vriendinnen en we hebben zo'n vermoeden dat het hotel tijdens de wintermaanden supermooi aangekleed is. Cocktails drinken kun je heel goed doen bij Sherry Butt in het 4e arrondisement of Le Perchoir in Le Marais. Bij die laatste heb je een geweldig uitzicht over Parijs. Wil je typisch Frans eten? Ga dan naar Brasserie Bofinger of Julien. Meer op zoek naar een hip tentje? Ga dan naar Frenchie (To Go), Le 404 en Season. En een bezoekje aan Parijs is natuurlijk niet compleet zonder een gebakje bij Angelina of Ladurée. Een andere aanrader is een burger eten bij Ralph's (Lauren, jawel van de designer). Hij heeft een eigen restaurant op Boulevard Saint-Germain waar je, als je wacht op je hamburger of een ander typisch Amerikaans gerecht, kunt (gratis) genieten van caramelpopcorn. 

Garneringen voor de cocktails bij Sherry Butt
Michelle's lievelingsgebakje: de Saint-Honoré (nergens verkrijgbaar in Nederland - toch wel? mail ons!)

3. De mooiste musea en tentoonstellingen, kastelen, parken en de leukste evenementen vind je in Parijs en haar regio
Kastelen als Versailles en Fontainebleau, beide op een steenworp afstand van Parijs, zijn altijd een bezoekje waard maar in de winter is het misschien nog wel sprookjesachtiger. Voor de modeliefhebbers is de Dior Tentoonstelling in het Musée des Arts Décoratifs, die tot 7 januari te bezichtigen is, een echte must-see! Wij zijn er geweest en stonden versteld van de mooie kleding, de prachtige accessoires en adembenemende presentatie van alles. Als je daar klaar bent kun je, naast een gebakje bij het nabijgelegen Angelina, een bezoekje brengen aan het Louvre of even door Jardin de Tuilleries lopen. Een ander mooi park is Parc des Buttes-Chaumont. Een bezoekje aan Parijs is natuurlijk niet compleet zonder de Eiffeltoren bezocht te hebben. Het leuke is dat daar in december en januari een kerstmarkt te vinden is. Ook de Champs Elysées is een geliefde attractie en tijdens de winter is deze mooi aangekleed met verlichting. Heb je alles gezien wat je wilde in de stad? Dan kun je ook altijd nog naar Disneyland Paris gaan: daar toveren ze natuurlijk ook alles om in winterse sferen. 


De Dior tentoonstelling

Meer info over Parijs en de leuke dingen die daar te zien en te doen zijn? Klik dan hier!

Beeld: Michelle Helmigh

Deel dit artikel
Back to top