Fashion

Dit zijn de sieradentrends van de herfst & winter 2021/2022

Dit zijn de sieradentrends van de herfst & winter 2021/2022

Het nieuwe seizoen staat weer bijna voor de deur en dat betekent dat het ook weer tijd wordt voor nieuwe sieraden. Waarom? Nu de herfst in aantocht is, vallen de bladeren van de bomen en wordt het natuurlijk ook wat frisser. Je zomerkleding ruil je in voor warme kleding en laagjes, dus je sieraden moeten daar ook weer goed bij passen.

Ben jij benieuwd met welke sieraden je je herfst- en winterkleding moet combineren? Lees dan snel verder, want in dit artikel zetten we de leukste sieradentrends van de herfst en winter van 2021/2022 voor je op een rijtje! 

Schakelkettingen

Schakelkettingen zien we eigenlijk ieder jaar wel weer terugkomen en daarom mag deze trend ook absoluut niet ontbreken in dit lijstje. Combineer aankomend seizoen schakelkettingen van verschillende hoogtes en diktes met elkaar. Denk dus bijvoorbeeld een dunne schakelketting van plat jasseron en een ketting met dikkere schakels samen. 

Bron: Valmano

Bedels

Bedels zijn erg in aankomend seizoen. Denk maar bijvoorbeeld aan bedelarmbandjes of bedelkettingen. Het maakt niet uit of je bedels met persoonlijke betekenis of gewoon een boel trendy bedeltjes samen bij elkaar draagt. Populaire bedels van dit moment zijn bijvoorbeeld muntjes en hartjes, maar bedels en kralen in de vorm van dieren zijn ook erg hot. Je kunt er dus veel kanten mee op en ieder sieraad eigen maken. Kies bijvoorbeeld voor statement oorbellen met een alpacahanger en combineer ze met een ketting met een vlinderbedeltje eraan. 

Bron: Valmano

Zilver en goud combineren

Lange tijd werd gedacht dat men zilver en goud nooit met elkaar konden combineren, maar tegenwoordig is dat wel anders. Een nieuwe trend voor de aankomende winter is namelijk het combineren van zilveren en gouden sieraden. Deze trend wordt vaak gedragen in combinatie met een vintage look. Kijk voorbeeld eens op de website van Valmano, je komt er prachtige zilveren en gouden stukken tegen die je nergens anders terugvindt!

Kleurrijke sieraden

Kleurrijke sieraden komen niet als een verrassing als je kijkt naar de kledingtrends van dit moment. In het najaar kun je dus ook losgaan en vrolijk gekleurde sieraden dragen om je outfit af te stylen. Ga bijvoorbeeld voor mooie kralen of (half)edelstenen in prachtige kleuren zoals smaragdgroen, turquoiseblauw en robijnrood. 

Bron: Valmano

Parels

Parels zijn ook niet te missen in het modestraatbeeld aankomende herfst en winter. Parels hebben een luxueuze uitstraling en kunnen goed in verschillende sieraden worden verwerkt. Een parelketting is natuurlijk een echte klassieker! Maar kettingen met parels van verschillende groottes zijn ook erg trendy op dit moment. Je komt parels zelfs tegen in haaraccessoires, waar deze glimmende bolletjes bijvoorbeeld op een haarbandje of haardspeld worden gelijmd. 

Bron: Valmano

Grote kroonluchter oorbellen

Kroonluchter oorbellen zijn geïnspireerd op kroonluchter lampen, dus je kunt je nu wel een voorstelling maken van hoe deze sieraden eruit zien. Kroonluchter oorbellen zijn gemaakt van druppelvormige kralen, parels en bedels en zijn een echte eyecatcher in je oor!

Bron: Valmano

Lange kettingen

Lange kettingen zijn weer terug van weggeweest, maar verschijnen wel in een nieuw jasje. De kettingen die nu erg hip zijn, zijn eens stuk subtieler en gemaakt van bijvoorbeeld smal jasseron. Hang er eventueel een aantal bedels of parels aan, maar een lange ketting is op zichzelf al leuk genoeg. Draag lange kettingen van verschillende lengtes bij elkaar voor een extra speels effect.

Kwastjes

Nu zijn we aangekomen bij de laatste trend: kwastjes. Kwastjes hang je bijvoorbeeld als bedel aan een ketting, oorbel of armbandje. Je kunt deze kwastjes makkelijk zelf maken met allerlei soorten materialen zoals suède, waskoord of wat voor materiaal je toevallig ook thuis hebt liggen. Experimenteer erop los!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top