Travel

11x de meest Instagramwaardige spots in Parijs

Parijs staat bekend als de City of Lights en de perfecte plek om met je lief heen te gaan. Het is één van de meest mooie, charismatische en vooral fotogenieke plaatsen op aarde en daarom dus ook de perfecte plek om je Instagram feed een flinke boost te geven. Hier zijn 12 extreem instagrammable plaatsen in Parijs.

De Eiffeltoren
Een beetje obvious, maar het zou verkeerd zijn om de Eiffeltoren niet te noemen. Er valt gewoon geen slechte foto te maken als de Eiffeltoren er deel van van is!

Rue Cremieux
Eén van de meest kleurrijke en hoogstwaarschijnlijk de meest gefotografeerde straatjes van Parijs is Rue Cremieux. De straat is felgekleurd en een beetje vreemd en dus perfect voor een Instagram foto. Het dichtstbijzijnde metrostation is Quai de la Rapée en vanaf daar is het maar eventjes lopen naar deze instagrammable plek.

Jardin des Tuileries
Als Parijs niet bekend staat om de Eiffeltoren, dan zijn het wel de prachtige parkjes die de stad rijk is. Eén van de meest bekende parken is de Jardin des Tuileries. Dit park, naast museum het Louvre, is door de carrousels, de groene bistrostoeltjes en de kleine boompjes een enorm romantische plek en je zal ongetwijfeld veel likes scoren als je dit park op jouw Instagram plaatst.

 

Een bericht gedeeld door Melo Melo (@melao19) op

La Maison Rose
Op het bijna hoogste topje van de heuvel Montemartre, waar ook de Sacré-Cœur staat, vind je het meest romantische restaurantje wat je ooit hebt gezien. Het café is roze met groen geverfde shutters een pareltje voor op je Instagram feed. Het zit wat verstopt, maar het is goed te vinden als je de Rue de l’Abreuvoir volgt.

Palais Royal
De binnenplaats van dit prachtige paleis is bezaaid met Buren’s Columns, een fantastisch stuk kunst en een perfecte achtergrond voor een #OOTD.

Musee D’Orsay
Parijs staat vol met mooie musea, maar één die er altijd uitspringt is Musee D’Orsay. Wat ooit een treinstation was voor treinen die in en uit Parijs reden, is nu een museum die één van de grootste collecties impressionistische kunst in huis heeft. Iets wat het museum kenmerkt is de enorme, prachtige klok op de derde verdieping.

Boot Café
Diep in het hart van Le Marais, een van de leukste buurten van Parijs, staat het schattigste koffiewinkeltje ever. Op het kleurrijke winkeltje staat ‘cordonnerie’ geschreven en het is enorm Instagram worthy. Ooit was het een schoenenwinkel en nu een koffiewinkeltje zo groot als een schoenendoos. Te cute.

 

Een bericht gedeeld door Boot Cafe (@bootcafe) op

 

Een bericht dat is gedeeld door @isabelkim83 op

Galerie Vivienne
Een gedeelte van de Parijse geschiedenis ligt in deze shopping galleries en Galerie Vivienne is één van de oudste en meest mooie van de hele stad. Prachtig betegelde vloeren en glazen plafonds maken van de populaire winkelplek een heus plaatje, alsof je door de 19e eeuw loopt.

 

Een bericht gedeeld door Noé (@noepierre) op

Plaza Athénéé Hotel
Seks and the City fan? Dan is dit hotel, dichtbij de Champs-Élysées en de Eiffeltoren, een must visit. Elke SATC fanaat kan zich vast en zeker Carrie’s prachtige uitzicht op de Eiffeltoren herinneren en ook jij kan zo wakker worden (en gelijk even een plaatje schieten voor Instagram).

Jardin du Luxembourg
Je Parijs-bezoekje is niet compleet zonder een wandeling door het prachtige Jardin du Luxembourg. Het bloemige plekje is in 1600 rondom het Luxemburg Paleis gemaakt en een loopje door deze plek moet je gedaan hebben. Van artiesten die aan het schilderen zijn tot kleine karretjes met de beste Franse lekkernijen en de mooiste bloemen, dit eye-catching­ park is extreem fotogeniek.

 

Een bericht gedeeld door Patrick (@patrickview) op

Strada Café
Als je zoekt naar een dromerig en minimalistisch cafeetje, ga dan op zoek naar het Strada Café. Dit über schattige café in Le Marais is een lust voor het oog en perfect voor een snelle lunch.

 

Een bericht gedeeld door Tang Chan (@tangxchan) op

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top