Beauty

Dit moet je eten om een droge huid te voorkomen

Dit moet je eten om een droge huid te voorkomen

Ook gemerkt dat je huid een stuk droger is dan in de zomer? Niet zo gek, want de verwarming staat op de hoogste stand, we zetten de douche allemaal een paar graadjes hoger en de schale wind buiten helpt ook zeker niet mee. Maar wist je dat je eetpatroon ook invloed kan hebben op de hydratatiegraad van je lichaam?

Je kunt natuurlijk smeren met crèmes en oliën, maar er is ook een andere manier om een droge huid tegen te gaan. Sommige voedingsmiddelen kunnen het uitdrogen van de huid namelijk voorkomen. Ze zeggen niet voor niets 'je bent wat je eet'. Ook zo'n last van een droge, schilferige huid? De volgende voedingsmiddelen moet je wel en niet eten...

Wel eten:

ananas droge huid

Ananas

Ananas draagt bij aan het verbeteren van de spijsvertering en elimineert daarnaast gifstoffen die een droge huid en rimpels veroorzaken. Daarnaast bevat ananas een grote hoeveelheid vitamine C, waarmee collageen aangemaakt wordt (een eiwit dat bijdraagt aan de groei van nieuwe huid en bloedvaten).

Avocado

Ja hoor, de avocado staat gelukkig ook in ons lijstje. Het eten van gezonde vetten draagt bij aan de algehele gezondheid van je huid. Ze verbeteren je bloedsomloop en zorgen ervoor dat voedingsstoffen beter in het lichaam worden opgenomen. Ook andere gezonde vetten zoals kokosolie en omega 3-vetzuren zijn essentieel voor een gezonde huid. Net zoals het drinken van veel water.

Açai

De Açai bes is een vette vrucht die krachtige omega vetzuren bevat waarmee de droge huid gevoed kan worden. Brazilianen eten deze bes al eeuwenlang om huidaandoeningen te behandelen.

Amandelen

Amandelen zijn rijk aan de huidverjongende antioxidant vitamine E. Het hoge gehalte van deze antioxidant versterkt de opperhuid, waardoor deze vocht beter vasthoudt. Het resultaat: een soepele en zachte huid.

Walnoten

Walnoten bevatten een hoog gehalte omega-3 vetten, die celmembramen flexibel en vloeibaar houden. Hierdoor kunnen voedingstoffen en vochtinbrengende vloeistoffen beter opgenomen worden en blijft de huid goed gehydrateerd.

 

Niet eten:

zuivel droge huid

Droog voedsel

Droge en knapperige voedingsmiddelen zoals crackers en pretzels doen weinig voor je huid. Kies in plaats daarvan voor voedingsmiddelen met een hoger watergehalte.

Allergenen

Vermijd allergenen zoals tarwe, soja, zuivelproducten en pinda's.

Alcohol

Verminder je alcoholinname. Alcohol blokkeert namelijk de hormonen die ervoor zorgen dat je niet uitdroogt. Te veel alcohol droogt je lichaam en je huid uit (en een droge huid betekent meer rimpels!).

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top