Health

Als je dit eet val je af zonder een hongergevoel

Als je dit eet val je af zonder een hongergevoel

Ben je bezig met afvallen en heb je continu ontzettende trek? We have good news for you; dit is helemaal niet nodig. Als je de volgende voedingsmiddelen op het menu zet grijp je niet meer naar snacks die eigenlijk niet in jouw dieet passen en - nog belangrijker - vliegen de kilo’s eraf zonder hongergevoel!

1. Frambozen & blauwbessen

Last van een sugar craving? Met een handje frambozen of blauwbessen stil je jouw zoete trek. Deze fruitsoorten geven een verzadigd gevoel en dat terwijl ze maar 65 calorieën per cup bevatten.

2. Zuivel

Voor degenen die geen zuivelintolerantie hebben; zuivel geeft lang een verzadigd gevoel. Dit is te wijten aan de proteïne die hierin zit en langzamer verteerd.

3. Amandelboter

Amandelboter zit boordevol calcium, proteïne en is ontzettend vezelrijk. Dit zorgt ervoor dat je geen honger hebt. Tip: bestrijk een appelpartje met amandelboter en je hebt een heerlijke middagsnack! Je slaat hier twee vliegen in een klap mee, want appels zitten vol met pectine wat ervoor zorgt dat je spijsvertering langzamer werkt. Hierdoor zit je ook langer vol en grijp je minder snel naar iets ongezonds.

4. Popcorn

Popcorn zit vol met goede vezels en is daarom een perfecte snack. (Maar dan wel thuis gebakken in olijfolie…)

5. Kruisbloemige groenten

Kruisbloemige groenten kennen we beter als onder andere broccoli, kool, spruitjes, bloemkool en boerenkool. Omdat deze groentesoorten vooral uit water en vezels bestaan geven ze je een snel een vol gevoel zonder dat je veel calorieën binnenkrijgt. Nice!

Wij weten al wat wij vanavond eten! Jij?

Beeld: Instagram @downtownnmgn
Deel dit artikel
Back to top