Health

5 Tips om sportiever te worden in 2017

5 Tips om sportiever te worden in 2017

Goede voornemens, wie is er niet gek op? Je kijkt terug op het afgelopen jaar, reflecteert en evalueert wat beter kan en schrijft deze dingen op. Bovenaan het lijstje van bijna iedereen staat wel 'sporten', 'fit worden' of 'afvallen'. Hoe je ervoor zorgt dat deze goede voornemens realiteit worden? Je leest het hier.

1. MAAK KEUZES

Natuurlijk wil je zo veel mogelijk in je leven verbeteren, maar probeer verstandige keuzes te maken als je goede voornemens bedenkt. Als je vantevoren weet dat je geen tijd hebt om 5 keer per week te sporten is het niet slim om hier te veel naar te streven. Bedenk voor jezelf een doel waarvan je weet dat als je je best doet, het ‘makkelijk’ moet kunnen lukken.

2. WEES LIEF VOOR JEZELF

De periode in januari waarbij je heel overtuigd bent dat je al je goede voornemens ook echt gaat uitvoeren noemen we ook wel de ‘Honeymoon period’. De eerste twee maanden is je motivatie op zijn best en dat neemt na deze maanden ineens flink af wanneer je je realiseert dat je de lat veel te hoog hebt gelegd. Maak je goede voornemens niet te streng. Kies er bijvoorbeeld voor om in plaats van ‘geen suiker’ te kiezen voor een toetje minder na je diner.


3. BETREK MENSEN BIJ JE GOEDE VOORNEMENS

Als je je goede voornemens voor jezelf houdt is het erg makkelijk om het snel te vergeten. Betrek je vrienden en familie bij je goede voornemens door ze er veel over te vertellen. Als je dan neigt naar opgeven, kunnen zij je er mee kunnen helpen.

4. ZOEK EEN GOEDE VOORNEMENS BUDDY

Als je weet dat je het moeilijk vindt om iets alleen te doen, kies er dan voor om je goede voornemens samen met iemand te doen. Zo heb je eigenlijk een personal trainer die hetzelfde doormaakt als jij. Kunnen jullie samen lekker klagen!

5. MAAK HET LEUK VOOR JEZELF

Maak jezelf zo enthousiast mogelijk. Kies je voor gezondere maaltijden, zoek dan op Pinterest naar plaatjes van lekkere gezonde maaltijden  en lekkere recepten.

Beeld: Instagram rubygolani
Deel dit artikel
Back to top