Gezichtsverzorging

6x eten dat je huid helpt tegen schade van de zon

6x eten dat je huid helpt tegen schade van de zon

Heb jij wel eens gehoord van inwendige zonbescherming? Het klinkt misschien een beetje gek, want je smeert natuurlijk altijd SPF op je huid, maar er zijn etenswaren die je van binnenuit beschermen tegen UV-straling. Het is dus helemaal niet zo'n slecht idee om deze etenswaren deze zomer nog in je routine te integreren!

Leuke bijkomstigheid is dat het behalve gezonde ook smaakvolle producten zijn! 


Granaatappel

Granaatappel boost je imuunsysteem, maar het verbetert ook de natuurlijke afweer van de huid tegen schadelijke UV-stralen! Granaatappelpitjes zijn super lekker door een salade of door je smoothiebowl of yoghurt! 

PURE CHOCOLA

Je weet vast al dat pure chocola veel antioxidanten bevat, waardoor er niets mis is met zo nu en dan een stukje pure chocola. Nog beter nieuws is dat deze antioxidanten (fenolen en catechinen) beschermen tegen huidkanker en zonnebrand! Zorg wel dat je minstens 70% pure chocola eet. Hoe meer melk de chocolade bevat, des te minder effectief het is.

Tomaten

Lycopeen, dat van nature voorkomt in tomaten, verhoogt de natuurlijke afweer van de huid tegen UV-stralen en beschermt tegen schade door de zon. De onbewerkte versie van de vrucht is het meest effectief, dus gooi wat tomaten over je pasta of pizza, in plaats van ze van tevoren te koken! 

voeding tegen zonnebrand

Watermeloen

Ook watermeloen bevat een hoge concentratie lycopeen en laten wij nou net gek zijn op watermeloen in de zomer. Gewoon lekker uit het vuistje of maak een verfrissende smoothie met alleen wat ijsblokjes en limoensap. Saladetip: spinazie, watermeloen, feta en pijnboompitjes! Het water loopt ons al in de mond...

Broccoli

Sulforafaan, een antioxidant in broccoli, beschermt menselijke cellen tegen UV-straling. Het aanbevolen gedeelte is een halve kop per dag... Ga maar alvast wat recepten met broccoli opzoeken! Wij geven onze favoriet alvast vrij: broccoli in de oven met olijfolie, peper & zout, knoflook, limoensap en Italiaanse kruiden met als topping Parmazaanse kaas... mmm!

Spinazie

Bladgroenten zijn een traktatie voor je lichaam! Het mengen van wat spinazie in je ochtendsmoothie is gunstig voor zowel het voorkomen en herstellen van schade door de zon, dus zorg ervoor dat je je inname verhoogt tijdens de warmere maanden!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top