Beauty

8 onwaarheden over zonnebrand

8 onwaarheden over zonnebrand

"Vergeet je niet in te smeren!" Dit hoor je waarschijnlijk al vanaf kleins af aan. Zonnebrand beschermt je huid tegen de schadelijke UV-stralingen van de zon. Toch bestaan er veel geruchten over zonnebrand en is het niet voor iedereen even duidelijk. Wij willen deze zogenaamde gossip uit de wereld helpen en je verduidelijking geven over onze anti-zonnebrandcrèmes. Lees snel verder!
 

Zonnebrand is altijd waterproof

Nee! Wanneer je met zonnebrand het water inspringt, verliest het zijn kracht. Het is namelijk nooit helemaal waterproof. Breng daarom altijd na een duik opnieuw zonnebrand aan.

Verbranden = bruin worden

Vaak zeggen mensen: 'wat verbrand is, wordt later bruin'. Deze gossip klopt gedeeltelijk. Het is namelijk zo dat wanneer je verband, je huid donkerder kleurt. Jammer genoeg ga je ook vervellen en heb je hierna weer een pale skin.

Met bewolking hoef je niet te smeren

We smeren ons in tegen de straling van de zon en dezeze UV- stralingen komt ook door de wolken heen. Je kunt dus ook verbranden als het bewolkt is of wanneer je in de schaduw zit.

Ik verbrand nooit, dus hoef ik niet te smeren

Er zijn mensen die gezegend zijn met een huid die nooit verband. Deze mensen vergeten dat zonnebrand je huid beschermt en dat iedereen deze bescherming nodig heeft. Wel kun je er voor kiezen om een lagere factor te gebruiken.

Verbranden is niet schadelijk voor je huid

Oh yes it is, Elke keer als je verbrand ontstaan er nieuwe beschadigingen. Deze beschadiging worden elke keer erger met huidkanker als ergste gevolg.

Zonnebrand is altijd houdbaar

Elke zonnebrand heeft zijn eigen beschermingsfactor, deze bescherming gaat jammer genoeg verloren in verloop van tijd. Gebruik daarom elk jaar een nieuwe fles, spray of tube.

Zelfbruiner is zonbeschermend

Zelfbruiners zijn er om jouw huid een sunkissed kleurtje te geven, maar doen niets voor je in de zon. In de meeste zelfbruiners zit dan ook geen SPF, dit betekent dat het ook geen bescherming biedt.

Het maak niet uit hoe dik je smeert

Ook deze gossip is niet waar. Hoe dikker je smeert hoe meer bescherming het je geeft.

 

Deze roddel zijn weer de wereld uit, nu kunnen we lekker in de zon liggen! Nog een keertje dan: "Vergeet niet te smeren"
 

Beeld: Instagram, @realbarbarapalvin, @emilydidonato
 

Deel dit artikel
Back to top