Gezichtsverzorging

9 plekken waar je SPF vergeet aan te brengen

9 plekken waar je SPF vergeet aan te brengen

Het is deze zomer zonniger (en heter!) dan ooit. Zaak dus om je goed te beschermen tegen de zon. Want voor je het weet loop je te lang in de zon en kom je er in de avond pas achter dat je bent verbrand. Hoe kan dat nou? Je had je toch ingesmeerd? Je bent de volgende 9 plekken dus vergeten.

Nu hoor je eigenlijk iedere dag een beschermende factor aan te brengen (ja, écht, zelfs in de winter), maar wanneer de zon echt fel is, moet je je extra goed insmeren en dit meerdere malen per dag herhalen (iedere twee uur). Vaak zijn er nog wel wat gebieden op de huid die over het hoofd worden gezien. Wij attenderen jou op de 9 plekken waar je vast en zeker SPF vergeet aan te brengen.

#1 Rug

Het is lastig om je eigen rug in te smeren, dus wanneer er geen hulp in de buurt is, zorg er dan voor dat je een zonnebrand spray hebt met een fijne verstuiver en die ook op z'n kop sprayt. Of bedek je schouders en rug met een sjaal.

#2 Lippen

Lippen worden vaak vergeten, maar ook deze moeten goed beschermd worden. Ze drogen niet alleen uit, ze kunnen ook verbranden als je deze overslaat. Kies dus voor een lippenbalsem met SPF.

#3 Hoofdhuid

Als je wel eens je scheiding hebt verbrand, dan overkomt het je vast niet nog een keer, want wat is dit pijnlijk. Heb jij dun of weinig haar? Pas dan extra op en draag een hoedje of petje. Zit je toch met je koppie in de zon, kam dan je haren naar achteren en voorkom een scheiding. Er bestaat tegenwoordig ook mineral powder met SPF wat je op je hoofdhuid kunt aanbrengen. Voordeel is dat het 't effect heeft van een droogshampoo; volume!

#4 Nek

Gezicht, hals, schouders, armen... Dit is precies waar het mis gaat. We slaan de nek over, omdat je bijvoorbeeld je haren los hebt en er daarom niet eens aan denkt. In tegenstelling tot de rug kun je zelf wel goed bij de nek, insmeren dus! Je wilt geen randje van je shirt in je huid hebben staan, toch?

#5 Borst

Omdat er weinig vet op je borst zit, is deze huid kwetsbaarder. Zon versnelt het verouderingsproces, dus smeer het extra goed in en houd je decolleté mooi.

#6 Oren

Wij moeten toegeven dat we deze ook nog wel eens willen vergeten. We doen netjes onze kaaklijn, hals en zelfs haarlijn, maar die oren denken we niet eens aan! Vanaf nu wel. De huid op je oren verdient namelijk ook bescherming.

#7 Handen

Jouw handen verraden jouw leeftijd en wanneer je ze hebt verwaarloosd, kan het zelfs zo zijn dat ze ouder lijken dan dat ze zijn. Het lijkt vanzelfsprekend, omdat je de rest met jouw handen insmeert, maar bedenkt maar eens hoe je je armen insmeert. Stop jij ook bij je polsen? Nog even doorsmeren.

#8 Voeten

Hetzelfde geldt voor je voeten. Als je ooit je voeten verbrand hebt dan weet je dat dit ontzettend veel pijn kan doen, zeker wanneer je schoeisel moet dragen. Smeer je voeten dus helemaal in, inclusief je tenen. Vergeet ook de onderkant van je voeten niet wanneer je op het strand ligt.

#9 Nagels

Huidkanker kan zelfs onder de nagel ontwikkelen. Een teken van huidkanker kan zijn een donkere streep die over de hele nagel loopt. Smeer dus ook jouw nagels in en wanneer je veel nagellak draagt, zorg er dan voor dat je je nagels regelmatig checkt wanneer er geen lakje op zit.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top