Lichaamsverzorging

Kun je immuun worden voor deodorant?

Kun je immuun worden voor deodorant?

Je make-uproutine kan van maand tot maand nog wel eens wisselen, maar wat betreft deodorantgebruik doe je eigenlijk iedere dag hetzelfde. Iedere ochtend breng je hem aan onder je oksels en klaar. Maar hoe kan het dan dat je soms opeens het idee hebt dat je deo niet meer werkt?

Wanneer je een nieuwe deodorant koopt ben je vaak razend enthousiast. Hij werkt als de beste en je weet het zeker: deze deo ga je voor de rest van je leven gebruiken. Maar na een tijdje merk je dat je je halverwege de dag niet zo fris meer voelt. En dat de werking van je deo steeds minder wordt. Kan het zijn dat je immuun voor je deodorant bent geworden?

Immuun voor deo

Ja, dat kan dus wel degelijk. Zo vertelt Dr. Rebecca Baxt aan PureWow.com. Onderzoek toont namelijk aan dat wanneer je een product in de oksel gebruikt om bacteriën te verminderen, zoals een deodorant, de verhouding van de bacteriën verandert. De bacteriën kunnen een resistentie ontwikkelen tegen de chemicaliën die ze proberen te bestrijden. 

Wat doe je eraan?

Begin je te merken dat je deodorant minder goed werkt? Wissel dan van merk. Zo simpel is het. De bacteriën onder je oksels kunnen namelijk niet meteen weer opboksen tegen het nieuwe, onbekende product. Sommigen beweren dat je ieder half jaar preventief van deo moet wisselen, maar dat is volgens Dr. Baxt niet nodig.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top