Beauty

4 manieren om snel van bikini strepen af te komen

4 manieren om snel van bikini strepen af te komen

Hoe goed je je ook insmeert, een dagje strand eindigt vaak met een witte bikini. En dan bedoelen we niet dat toffe bikinietje dat je onlangs in de sale hebt gescoord, maar die vervelende witte strepen op je lichaam. Niet erg flatterend. Hoe je er zo snel mogelijk vanaf komt? Met de volgende vier manieren vervagen ze het snelst...

1. Scrubben

Start met een goede scrubbeurt. Je wilt namelijk dat de bovenste huidcellen loslaten om het vervaagproces te versnellen. Ben je verbrand? Wacht dan een paar dagen met scrubben om pijn te vermijden.

2. Citroensap

Citroen is een natuurlijke exfoliant en werkt daarom perfect om dode huidcellen te verwijderen zodat lijnen minder zichtbaar zijn. Let wel op, citroen is erg zuur, waardoor het kan branden. Om dit te vermijden kun je de citroensap mengen met een beetje honing. Laat het mengsel 25 minuten intrekken en spoel dan af.  

3. Komkommer of aardappel

Komkommer en aardappels bevatten veel water en vitamine C, waardoor je huid wordt gevoedt en zonnebrand sneller geneest. Heel belangrijk wil je je (rode) bikinistrepen verminderen. Leg een paar plakjes op het de strepen en laat ze 20 minuutjes liggen.
  

4. Zelfbruiner

Helpen bovenstaande tips niet? Dan is zelfbruiner nog een laatste reddingsmiddel. Breng aan op de witte lijnen en gebruik daarbij een make-up kwast. Laat de zelfbruiner een nachtje intrekken en gebruik de volgende ochtend een zachte exfoliator om randen te vervagen. Bye bye tan lines!

 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top