Beauty

Dit is wat je wél en niet moet doen als je huid verbrand is door de zon

Het mag dan nu even net wat koeler zijn, maar we genieten al een paar weken van heerlijk zomers weer. Als je even niet goed uitkijkt, kan je huid verbrand raken door de zon. Het overkomt iedereen wel eens maar de grote vraag is natuurlijk hoe je jouw huid moet behandelen als het is gebeurd. Wij geven een aantal tips!

1. Hydrateer jezelf zo goed als je kan
Als je verbrand bent door de zon dan komt je hele lichaam vocht tekort. Flink wat drinken, is dus een must. Eet daarnaast producten die vol zitten met water zoals fruit en groente.

2. Vermijd producten met parfum, zuren en petrolium
Parfum en zuren (acids) zullen de huid alleen maar meer irriteren en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Petrolium, te vinden in onder andere vaseline, zorgt ervoor dat de huid afgesloten wordt waardoor de warmte binnen blijft. Als je huid verbrand is, wil je dit juist kwijt.

3. Dit is wat je wél moet smeren
Parfumvrije producten met ingrediënten zoals soja, aloë vera, shea butter of parfumvrije kokosolie zijn perfect om de huid te kalmeren en te koelen. 

4. Zo behandel jij jouw gezicht
Als je gezicht verbrand is, kun je het beste er zo voorzichtig mogelijk mee omgaan. Gebruik een milde cleanser zonder parfum, retinol of zuren. Je huid exfoliëren is ook even niet handig als je verbrand bent. Doe dit pas als de roodheid verdwenen is. 

Meer tips lees je hier.

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top