Lichaamsverzorging

Zelfbruiner goed aanbrengen doe je zo

Zelfbruiner goed aanbrengen doe je zo

De zon laat het deze zomer tot onze spijt soms een beetje afweten, maar áls hij zich laat zien dan willen we wel graag metéén met een bruine huid paraderen of liggen op het strand. Bijbruinen was geen optie, want oh ja, het zonnetje was er niet. Ga jij daarom ook soms als een speer in de weer met een zelfbruiner? In dat geval; lees even onze do’s voordat je aan de slag gaat!

 

1. Scrubben vóór gebruik

Door eerst te scrubben voordat je een zelfbruiner aanbrengt verwijder je de dode huidcellen en heb je langer plezier van je fake tan. Gebruik een scrub die geen oliebasis heeft. Olie laat namelijk een laagje op de huid achter die de werkzaamheid van de bruiner niet ten goede komt. 

 

2. Onthaar 24 uur van tevoren

Zorg ervoor dat je minimaal 24 uur vóór jouw ‘zelfbruinsessie’ onthaard bent. Zo hebben de poriën en haarzakjes voldoende tijd om bij te trekken en kan er geen zelfbruiner in terechtkomen.

 

3. Doe een kleurtest

Mocht je niet zeker zijn over de kleur van de zelfbruiner, dan kun je van tevoren een kleurtest doen op de huid. Breng wat van de vloeistof aan, minimaal een grootte van twee bij twee centimeter. Bij een kleiner vlak ziet de kleur er te geconcentreerd uit en is het voor het oog donkerder dan het uiteindelijke eindresultaat. 

 

4. Scrubben na gebruik

De meeste mensen denken dat je door achteraf te scrubben de bruine kleur wegneemt, maar juist door om de twee á drie dagen te scrubben vervaagt de kleur geleidelijker en dus op een natuurlijkere wijze.

 

5. Gebruik een handschoen

Voorkom vlekken door een zelfbruiner aan te brengen met een daarvoor bestemde handschoen. 

 

6. Stip donkere plekken aan met babyolie

Een quick fix om donkere plekken niet nog donkerder te laten lijken - omdat ze anders meekleuren met de zelfbruiner - is door ze eerst aan te stippen met wat babyolie. Ook ontharingscrème kan hier een uitweg in bieden. 

 

7. Hydrateer!

Om zo lang mogelijk profijt van je bruine huidje te hebben is het belangrijk om jezelf na gebruik van een zelfbruiner in te smeren met een vochtinbrengende crème.

 

HEB JIJ TROUWENS DEZE ZELFBRUINER WELEENS UITGEPROBEERD? EEN ECHTE AANRADER! OH EN BY THE WAY, ALS JE NOG MEER ZELFBRUIN DO'S WEET; LAAT HIERONDER EEN COMMENT ACHTER! MEER TIPS ZIJN ALTIJD WELKOM.

 

Beeld: Instagram @katarinaa_milovanovic, iStock

Deel dit artikel
Back to top