Health

7x voedselwaren voor een platte buik

7x voedselwaren voor een platte buik

We willen stiekem graag een platte en strakke buik, maar wat we ook doen, het blijft voor sommigen een lastig gebied. But good news ladies! Als je dit voortaan op je menu zet is de weg naar een wespentaille stiekem wel dichtbij!

1. Havermoutpap

Maak kennis met pap, je nieuwe favoriete ontbijt. En dan bij voorkeur havermoutpap. Haver is een grote bron van vezels en is rijk aan antioxidanten. Dit helpt om de bloedsuikerpegel en het cholesterolgehalte laag te houden. Daarbij zorgt het eten van een kommetje pap voor een verzadigd gevoel tot aan de lunch. Hierdoor heb je minder de neiging om naar snacks te grijpen. Oh, en nog een fijn weetje; havermout bevat oplosbare vezels die buikvet verminderen met 3,7%.

2. Knoflook

Een gezond darmkanaal is essentieel voor het krijgen van een plattere buik. Knoflook kan hier ondersteuning bij bieden. Dit kruid zit vol met allicine wat - zodra het in contact komt met de darmen - bacteriën doodt die voor overtollige gas en een opgeblazen gevoel zorgen. Mocht je je zorgen maken over een slechte adem; met peterselie kun je de geur neutraliseren.

3. Appelazijn

Appelazijn bevat azijnzuur. Hiervan is aangetoond dat het dagelijks drinken van een kleine hoeveelheid de taille slanker maakt. Het puur drinken te heftig voor je? Gebruik het dan als smaakmaker voor je salade.

4. Asperges

Asperges helpen - dankzij een hoge hoeveelheid aan kalium - bij het afvoeren van overtollige lichaamsvloeistoffen. Het hoge zinkgehalte zorgt voor een glowy skin. Fijne bijkomstigheid; door het lage caloriegehalte is het een perfecte snack voor tussendoor!

5. Venkel

Venkel is een uitstekende hulp bij de spijsvertering dankzij de hoge hoeveelheid aan vezels, vitamine, mangaan en kalium. Met een kopje venkelthee na elke maaltijd - of door te kauwen op wat venkelzaad - help je de darmen al op gang.

6. Gember

Gember bevat een enzym genaamd zingibain, dat helpt bij het verteren van eiwitten waardoor het ook een fijne hulp bij de spijsvertering is. Daarnaast bevat het andere werkzame bestanddelen die helpen bij het verlichten van ontstekingen welke overtollig gas veroorzaken.

7. Pepers

Pepers voegen niet alleen smaak en pit toe aan eten, ze versnellen ook de stofwisseling. Met als gevolg dus een plattere buik. Hello spicy food!


Wat staat er op jouw menu voor een plattere buik?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top