Health

Door deze dingen te eten of drinken, verbrand je sneller calorieën

Door deze dingen te eten of drinken, verbrand je sneller calorieën

Mensen die calorieën willen verbranden, gaan vaak minder eten dan dat ze normaal zouden doen. Maar dit hoeft eigenlijk niet. Er zijn veel voedsel- en drankproducten die vol zitten met gezonde vetten en stoffen, die er juist voor kunnen zorgen dat je gemakkelijker calorieën verbrandt. Wij hebben voor je uitgezocht welke dit nou precies zijn. 

Je spijsvertering speelt de grootste rol bij het verbranden van calorieën. Deze gaat zijn werk doen aan de hand van wat jij in je lichaam stopt. Het ligt er dus aan wat je eet of drinkt, hoe je spijsvertering hier op reageert. Wil jij je spijsvertering nét iets sneller laten werken? Dan wil je deze producten misschien wel wat vaker toepassen in je eetgewontes. 

1. Noten en zaden 

Noten en zaden zijn niet alleen een boost voor je dagelijkse voeding maar hebben ook voordelen bij het willen verbranden van calorieën. Pecannoten, amandelen of bijvoorbeeld pistachenoten zijn rijk aan magnesium en gezonde vetten. Zij kunnen hierdoor zorgen dat je buikvet vermindert. Wel is het verstandig om ongebrande en ongezoute noten of zaden te nemen. Deze bevatten namelijk alleen de eigen aanwezige voedingsstoffen, aangezien zij niet gefrituurd zijn in olie. Noten en zaden zijn een perfect tussendoortje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door M I N A 💕 (@minafitnow) op

2. Appelcider azijn 

Hoewel het niet heel smakelijk klinkt, kan appelcider azijn voor wonderen zorgen bij het verbranden van calorieën. Het helpt bij het versnellen van je spijsvertering en voorkomt dat je bloedsuikerspiegel stijgt. Eén scheutje per dag ervan kan al een verandering maken in het verteren van de rest van het voedsel dat je tot je neemt op een dag. Ook kan je het nemen voordat je aan een maaltijd begint om een voller gevoel te krijgen; hierdoor eet je minder grote porties dan dat je normaliter zou doen. 

3. Groene thee

Groene thee is één van de weinige natuurlijke vetverbrandende dranken die wij tot onze beschikking hebben. Waarom deze zo vetverbrandend is, in tegenstelling tot andere soorten thee, komt doordat er theeblaadjes worden gebruikt die zo minimaal mogelijk worden bewerkt. Je hebt dan ook geen speciale groene thee nodig, de zakjes uit de supermarkt werken ook. De werkzame stoffen van groene thee doen er alleen iets langer over dan bij de andere genoemde voedsel- en drankproducten, daarom is het nemen van verschillende koppen op een dag belangrijk als je sneller calorieën wilt verbranden. Handig om te weten is dat jij het gekookte water, bij het maken van je thee, een paar minuten kunt laten staan zodat je de stoffen (uit je theezakje) niet volledig kapot verbrandt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jedzenie|Przepisy|Food (@alicja.ogonowska) op

4. Koffie 

Dat er wordt gezegd dat koffie slecht is, in sommige opzichten, kunnen we niet ontkennen. Toch heeft koffie de afgelopen jaren bewezen voor veel dingen wél goed te zijn. De belangrijkste stof in koffie is de cafeïne en dit versnelt je metabolisme. Ook stimuleert het de vetverbranding en stilt het gemakkelijk je hongergevoel. En wie houdt er nou niet van een fijn kopje koffie in de ochtend? Je kan dus gemakkelijk blijven genieten van je koffie en daarbij nog wat calorieën kwijtraken. 

5. Gember

Gember is een scherpe specerij met een kenmerkende smaak. Veel mensen eten het omdat het ontzettend gezond voor je is maar gember heeft ook veel voordelen bij het willen verbranden van calorieën. Het versnelt namelijk je stofwisseling en heeft een positieve werking op je stoelgang. Het is dus zeker aan te raden om wat vaker gember toe te voegen aan je eetpatroon. Behalve dat je het naast je sushi kan eten, kan je er nog veel meer mee. Snijd bijvoorbeeld wat stukjes (bevroren) gember, gooi hier kokend water overheen en voeg het toe aan je thee. 

6. Pittig eten 

Als we denken aan het verbranden van calorieën denkt het merendeel van de mensen niet gelijk aan het eten van pittig voedsel, toch blijkt dit een hele goede methode. De werkzame stof van pittig voedsel is capsaïcine (dit is dezelfde stof die wordt gebruikt in pepperspray!). Deze kan helpen om lichaamsvet af te breken. Dit komt omdat, tijdens het eten hiervan, je een branderig gevoel in je mond krijgt. Dit leidt tot zweten; wat ervoor zorgt dat je lichaam meer energie verbruikt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door THRIVE Magazine (@thrivemags) op

7. Zoete aardappel 

De zoete aardappel wordt niet voor niets een superfood genoemd. De koolhydraten in de aardappel worden langzamer opgenomen in je lichaam dan bijvoorbeeld een gewone aardappel. Doordat dit proces langzaam gaat, stijgt je bloedsuikerspiegel niet en, zoals eerder benoemd, bevordert dat dus het verbranden van calorieën. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top