Gezichtsverzorging

7 no-no's voor vrouwen met een droge huid

7 no-no's voor vrouwen met een droge huid

Je hebt je huid een uur geleden nog ingemeerd, maar hij voelt nu alweer trekkerig aan. Komt dit jou bekend voor? Dan heb je een droge huid. Helaas, bij veel vrouwen is een droge huid niet per se gekoppeld aan het winterseizoen. Ook in de zomer kan je huid gaan schilferen... De volgende 7 dingen moet je dus nooit, maar dan ook NOOIT doen!

1. Je moisturizer vergeten

Heb je een normale of een vettige huid, dan kun je wel eens een dagje geen moisturizer gebruiken. Maar bij een droge huid moet je dit niet doen. Wel kun je overwegen om twee verschillende moisturizers te gebruiken. Een rijke moisturizer in de avond, na het reinigen van je gezicht, en een lichtere moisturizer in de ochtend, voordat je je make-up aanbrengt. 

2. Te veel exfoliëren

Een droge huid gaat vaak samen met schilfertjes. Als reactie daarop zul je dus snel naar de scrub grijpen om de schilfertjes te verwijderen. Maar iedere dag je huid exfoliëren werkt averechts. Je huid kan geïrriteerd raken en droogt juist nog meer uit. Hou het dus bij één tot drie keer per week scrubben en gebruik een zachte scrub.

3. Te lang en te warm douchen

Kan heel lekker zijn, maar is zeker niet goed voor je huid. Douche voortaan niet langer dan tien minuten en switch van heet naar warm. Was je gezicht niet met het warme douchewater, maar doe dat naderhand boven de wastafel. Ook kun je je gezicht onder de douche beschermen door het vooraf in te smeren met vaseline of kokosolie. 

4. Een te sterke gezichtsreiniger gebruiken

Natuurlijk moet je 's avonds je make-up verwijderen, maar dat betekent niet dat je huid naderhand trekkerig moet aanvoelen. Kies dus voor een zachte cleanser. Er zijn zelfs reinigers op de markt die ook een voedende functie hebben, zoals de Delicate Flowers reinigingscrème van L'Oréal Paris. 

multimasking

5. Te vaak maskertjes op doen

Gezichtsmaskers zijn leuk (zeker om te delen op Insta Stories), maar wees wel kieskeurig. Zuiverende maskers die je poriën verkleinen en mee-eters verwijderen kunnen je huid snel uitdrogen. Kies liever voor een hydraterend, vochtinbrengend of rustgevend maskertje. Ook handig: multimasking. 

6. Producten met hoge concentraties alcohol gebruiken

Een klein beetje alcohol in een product is niet per se verkeerd. Het kan namelijk de effectiviteit van het product vergroten. Maar wanneer een product veel alcohol bevat kan het je huid wel uitdrogen. Kijk dus altijd op het etiket voor je een nieuw product koopt...

7. Poederproducten of matte make-up gebruiken

Poeder of matte make-up op een droge huid kan er al snel schilferig uit gaan zien. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je nooit een poedertje kunt gebruiken, maar het beste resultaat krijg je toch met vloeibare make-up. Kies bijvoorbeeld voor een BB cream, een crèmige concealer en een liquid highlighter. 

 

Beeld: Instagram @lorealskin, @lorealskin

Deel dit artikel
Back to top