Lifestyle

Wat is gezonder: groene thee of koffie?

Wat is gezonder: groene thee of koffie?

Waarschijnlijk begin jij je ochtenden altijd met een kopje koffie. Of dit nou een espresso, cappuccino, zwarte koffie of latte macchiato is dat maakt niet uit: we need coffee in the morning. Maar is deze cafeïne nou wel zo goed voor je? En kun je de dag niet beter starten met een kopje groene thee? Wij gingen op onderzoek uit om antwoord te krijgen op deze vraag. 

Want wat is nou beter om elke dag te drinken? Koffie of groene thee? Dit zijn natuurlijk twee erg verschillende drankjes, niet alleen qua smaak maar ook qua uiterlijk. Dat maakt het is interessant om dit eens uit te gaan zoeken, aangezien beide dranken cafeïne bevatten. Ben jij benieuwd? Lees dan snel verder! 

Wat is beter om elke dag te drinken?

Het is maar net waar jij meer van houdt, groene thee of koffie. Qua structuur zijn er al veel verschillen en qua smaak al helemaal. Als je überhaupt niet van koffie houdt, kies je uiteraard voor een kopje thee. Of als je niet tegen koffie kan en er niet van kunt slapen, is thee ook meer aangeraden. Want: beide drankjes zijn prima om elke dag te drinken. Het maakt niet zo gek veel uit of je nou koffie (wel zwarte koffie natuurlijk) of groene thee drinkt. Het is niet zo dat één van de twee beter voor je is. Het gaat dus puur om persoonlijke voorkeur. 

Wat is er gezond aan koffie? 

Een paar jaar geleden, dachten we nog dat koffie super slecht voor ons was maar het is misschien wel gezonder dan je denkt. Koffie is namelijk rijk aan antioxidanten, die kunnen helpen beschermen tegen diabetes type 2. Ook helpt dit goedje tegen Parkinson en bepaalde soorten kanker. Sommige mensen zeggen zelfs dat koffie helpt om de stoelgang regelmatig te houden. Daarnaast is een koffietje natuurlijk de ideale oplossing als je even een dip hebt: je hebt meteen een nieuwe energie boost en kunt weer door met de dag. 

Wat is er gezond aan groene thee? 

Groene thee kan jou helpen bij vet verbranden, cholesterol verlagen en metabolisme stimuleren. Het kan helpen bij het bestrijden van mogelijke ziekten zoals dementie, de ziekte van Alzheimer en Parkinson. Daarnaast zit groene thee bordevol antioxidanten die je lichaam helpen ontgiften, veroudering vertragen en ontstekingen bestrijden. Het meest opvallende is dat groene thee een hoop L-theanine bevat, dit is een aminozuur dat dopamine stimuleert en angst vermindert. In zekere zin, word je dus vrolijker van het drinken van groene thee! Groene thee stimuleert tevens jouw nachtrust. 

Kortom: Het maakt niet zo gek veel uit o f je nou koffie of groene thee drinkt, omdat beide dranken in principe goed voor je zijn op hun eigen manier. Het is erg persoonlijk of je bijvoorbeeld niet goed tegen cafeïne kan. Is dit het geval? Dan is het altijd beter om groene thee te drinken, hier zit minder cafeïne in dan in koffie. 

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top