Health

Dit is hoeveel water je elke dag moet drinken

Dit is hoeveel water je elke dag moet drinken

Ieder lichaam heeft het nodig. Het is naast zuurstof dan ook de belangrijkste stof in het lichaam en vervult veel rollen. We hebben het natuurlijk over water. Water werkt onder andere als transportmiddel, bouwstof en houdt ons lichaam op de juiste temperatuur. Erg belangrijk dus! 

Toch wordt het drinken van water nog wel eens vergeten. Het zou dan ook zeker niet slecht zijn om allemaal net wat meer water te drinken. Wij vonden dat het tijd werd om uit te zoeken hoeveel water je nou precies op een dag binnen moet krijgen. 

Zoveel water moet je drinken

Om te beginnen wordt het aangeraden om dagelijks minimaal acht glazen water te drinken. Dat komt uit op ongeveer twee liter per dag. Toch verschilt de behoefte aan vocht per persoon. Dit kan te maken hebben met leeftijd en geslacht en de plek waar je woont. Het hangt ook af van de dingen die je doet op een dag, wat je eet en wat je voor de rest drinkt. Dit is voor sommige mensen al aardig veel.

Water drinken is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook als je wilt afvallen. Je verliest namelijk overtollig vocht als je goed drinkt omdat je lichaam geen noodzaak ziet om het onnodig vast te houden. Als het kouder wordt buiten dan zal het net wat lastiger zijn om veel water te drinken, omdat je misschien liever voor warme chocolademelk kiest. Probeer jezelf toch voldoende te hydrateren op een dag.

Vervangers voor water 

Vind jij het drinken van water enorm saai en doe je het liever niet? Dan zijn er altijd nog ingrediënten om je water lekkerder te maken. Hier wat tips:

-       Voeg verse munt en komkommer toe

-       Voeg een schijfje citroen of limoen toe

-       Voeg sinaasappel, blauwe bessen, framboos of aardbei toe

Je kunt uiteraard andere soorten fruit toevoegen! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sharbatly.club (@sharbatly.club) op

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top