Lifestyle

Ik draag (bijna) nooit make-up en dit is waarom

Ik draag (bijna) nooit make-up en dit is waarom

De voornaamste reden waarom ik nooit make-up draag, is omdat mijn moeder dat nooit draagt of gedragen heeft. I didn't got it from my momma. Ik heb haar, in dat opzicht, altijd als voorbeeld gehad van iemand die make-up loos door het leven gaat. Dat houdt ook in dat ik geen beauty producten had om mee te oefenen en experimenteren, behalve een aantal potjes nagellak.

Mijn moeder ziet er voor haar leeftijd (59) fantastisch uit. Ik denk dat het een mix is tussen haar altijd 'naakte' gezicht en de  Spaanse zon waarvan ze dagelijks kan genieten. Zodra de zon er is, ben ik aan het zonnebaden (altijd ingesmeerd met zonnebrandcrème). Ik geniet het meest van mijn bare face wanneer deze zongebruind is en wanneer een aantal sproetjes door de zon zichtbaarder zijn geworden. Wie niet?

Ook als de zon niet schijnt en ik er bleek uitzie, draag ik geen make-up. Ik ben er gewoon niet goed in en eigenlijk ben ik er dankbaar voor. Af en toe heb ik hier en daar wat onzuiverheden (voornamelijk maskne), maar gelukkig niet vaak. In mijn tienerjaren had ik wel vaak last van puistjes en was het dé tijd om te experimenteren met make-up. Voornamelijk omdat mijn vriendinnen dat toen ook deden. Ik heb kleine en diepliggende ogen en ik omlijnde mijn onderste waterlijn met een zwart oogpotlood. Daarnaast gebruikte ik een foundation die niet bij mijn huidskleur paste. Zie je het al voor je? Nu draag ik wel eens mascara en een blush als ik er zin in heb of wanneer ik naar een feestje ga (wanneer het weer mag). Bij mij valt het mensen op wanneer ik make-up draag, in plaats van wanneer niet. Ik ben inmiddels niets anders gewend en ik kan me juist ongemakkelijk voelen wanneer ik het wel draag.

Make-uploos door het leven gaan heeft zo zijn voordelen. Je bespaart bijvoorbeeld tijd, geld en je laat de huid van je gezicht ademen. Vooral tijdens de pandemie denk ik dat veel vrouwen zijn gaan ervaren hoe het is om (bijna) geen make-up meer te dragen. Misschien zal het een trend zijn die zich voort gaat zetten post-corona. Net als dat we meer van onze natuurlijke haartextuur zijn gaan houden en van onze ongeverfde haren.

Iedereen moet doen waarbij hij of zij zich goed voelt! Soms zou ik willen dat ik goed in make-up was en ik denk dat ik het dan vaker zou dragen. Kleding geeft mij een confidence boost een ik snap hoe make-up op dezelfde manier kan functioneren. Jouw gezicht zoals het is, mag er absoluut zijn, dat is het enige wat ik met jullie wil delen! Ik hoop dat je in deze coronaperiode meer aan je make-up loze gezicht bent gaan wennen en er meer van bent gaan houden!

Beeld: Zora Wijngaard
Deel dit artikel
Back to top