Gezichtsverzorging

Met deze 5 tips behandel jij je maskne

Met deze 5 tips behandel jij je maskne

Helaas komen we er niet onderuit: we moeten zeker nog even mondkapjes dragen. Gelukkig zijn er mooie mondmaskers beschikbaar en kunnen we deze stijlvol combineren met onze outfit.

Eén van de vervelendste dingen aan het dragen van een mondkapje is dat ze acne en andere huidirritaties veroorzaken. Het lapje textiel in combinatie met warmte, zweet, huidoliën en bacteriën leidt tot onzuiverheden.

Je mondkapje regelmatig wassen, een satijnen variant aanschaffen en minder make-up dragen; dit zijn een aantal tips die we met jou hebben gedeeld om maskne te voorkomen. Dit keer gaan we het hebben over het behandelen ervan met behulp van huidverzorging. Er zijn vier belangrijke dingen die jij kan doen om de huidirritaties op te lossen.

1. Huid reinigen

Het contact van de stof met je huid, zorgt ervoor dat  puistjes gaan ontsteken. Maak je gezicht goed schoon voor en na het dragen van een mondkapje om dit zoveel mogelijk te voorkomen. 

2. Hydrateren

Mondmaskers drogen je huid uit waardoor bestaande huidproblemen - zoals rosacea of eczeem - erger worden. Hydrateer daarom je huid goed door het regelmatig in te smeren met een vochtinbrengende crème.

3. Kalmeren

Je geïrriteerde huid moet gekalmeerd worden. Kies voor verzorgingsproducten die mild zijn en een kalmerend effect hebben. 

4. SPF gebruiken

Gebruik producten met SPF. Pigmentvlekken kunnen ontstaan als gevolg van huidirritatie en SPF beschermt je gezicht hiervoor.

5. Centella Asiatica & BHa

Centenella Asiatica en BHa zijn twee ingrediënten die erg waardevol zijn, als het gaat om het bestrijden van maskne. Deze goed bewaarde geheimen vanuit Zuid-Korea worden eindelijk met ons gedeeld. Koreaanse beautyproducten zijn de laatste jaren overgewaaid naar Europa - in Nederland kun je hiervoor onder andere terecht bij Laboratory K - en hier zijn we heel blij mee. Zuid-Korea is écht een expert wat betreft skincare.

Centella Asiatica is een vaste plant die wordt gebruikt als geneeskrachtig kruid. Centenella helpt de huidbarrière te herstellen en kalmeert en herstelt de geïrriteerde huid. Precies wat wij nodig hebben om maskne te behandelen. Dit kruid wordt verwerkt in gezichtscrèmes, toners, serums en reinigingsgels.

BHA staat voor bèta-hydroxyzuur. Dit ingrediënt maakt de huidoppervlakte en de poriën schoon en verwijdert overtollig olie en talg. BHA vinden we vooral terug in serums en gezichtsreinigingsproducten. Producten die deze bestanddelen bevatten en goed werken? Dit zijn ze. 

COSRX Original Clear Pad is een product dat de huid hydrateert, talg vermindert en acne bestrijdt. Dankzij BHA en andere natuurlijke ingrediënten kalmeert de huid en wordt deze verzorgd. De actieve ingrediënten dringen door tot je poriën en verwijderen onzuiverheden. Het product bestaat uit 70 schijfjes die bestaan uit twee kanten: een geribbelde zijde die exfolieert en een gladde zijde die hydrateert. Twee vliegen in één klap dus!

GEORGANIC Propolis Acne Care Serum helpt tegen acne. De serum behandelt maskne dankzij de antibacteriële eigenschappen van de serum, natuurlijke antibiotica en door de grote hoeveelheden Centella Asiatica, BHA en Propolis.

IUNIK Centella Bubble Cleansing is een milde reiniger gemaakt met natuurlijke ingrediënten. De cleanser maakt je huid schoon met een zacht schuim zonder uit te drogen. Het bevat Centella Asiatica en botanische vochtinbrengende ingrediënten.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top