Health

Buikgriep te pakken? Dit kun je het beste eten bij buikgriep

Buikgriep te pakken? Dit kun je het beste eten bij buikgriep

Ugh, wat eten bij een buikgriep. Dat is wel het laatste waar we aan moeten denken. Toch is het heel belangrijk om te doen. Je lichaam heeft namelijk behoefte aan goed voedsel en dit kan je helpen om jou beter te maken. Wij gaan je hierbij helpen. De volgende dingen kun je het beste eten bij een buikgriep.

Dit kun je het beste eten bij een buikgriep

1. Drink water

Huh, het ging toch om eten? Dat klopt, maar we mogen het drinken ook zeker niet vergeten. We willen namelijk zo snel mogelijk weer beter zijn en water gaat jou daarbij helpen. Tijdens een buikgriep verliest jouw lichaam heel veel vocht. Om te voorkomen dat jij uitdroogt, moet je zorgen dat je voldoende drinkt. Gooi niet gelijk een glas achterover, maar neem de gehele dag door kleine slokjes. Het beste is om water of thee te drinken. Geen frisdranken of fruitsappen. Drinken is eigenlijk wel het meest belangrijk, want uitdroging bij buikgriep komt vaak voor.

2. Soep 

Een heerlijk kopje soep is nooit verkeerd. Vooral niet als je last hebt van een buikgriep. Met soep kun jij je vochtbalans op peil houden en krijg je de vitamines binnen die moet hebben. Als je nou echt niks binnen kan houden, dan moet je gaan voor een licht soepje. Doe bijvoorbeeld heet water met een bouillonblokje. Zo heb je verschillende opkikkers die jou een boost geven.

3. Zoute crackers

Crackers zijn hartstikke makkelijk weg te krijgen. Ook als je geen honger hebt. Als je dit neemt, ga dan voor zoute crackers. Zout zorgt ervoor dat je chloride en sodium dat je verloren bent, weer aangevuld worden. Daarnaast kan het oook nog eens helpen tegen misselijkheid. Weet je dus niet wat je moet kiezen? Neem dan crackers.

4. Witte rijst en wit brood 

Normaal gesproken zouden we je volkorenproducten aanraden, maar dit is voor nu geen verstandig idee. Dit komt omdat het voor prikkels in je maag zorgt. Neem daarom witte rijst en wit brood. Deze producten hebben een licht constiperend (verstoppend) effect. Als je wat meer smaak wil, kun je er groenten door pureren. Doet dit alleen als je wat meer aangesterkt bent.

5. Koekjes en beschuit

Droog voedsel raden we je zeker aan. Denk aan simpele biscuitjes en beschuit. Dit voedsel zet je maag niet zo onder druk. Wil je wat meer energie krijgen? Ga dan voor de combinatie koekjes en honing. De werking van honing doet wonderen.

6. Gember

Wist je dat gember je maag neutraliseert en dat het ervoor kan zorgen dat je misselijkheid verdwijnt? Mocht je kauwen op gember wat te heftig vinden. Doe dan gember in de thee.

7. Yoghurt

Yoghurt zorgt ervoor dat je darmflora herstelt en het is ook nog eens licht voor je maag. Eet dus voldoende yoghurt.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top