Lifestyle

Begin jij je ziek te voelen? Met deze tips kom jij er hopelijk snel weer bovenop

Begin jij je ziek te voelen? Met deze tips kom jij er hopelijk snel weer bovenop

Het wordt weer kouder en dat betekent dat een griepje op de loer ligt. Naast het coronavirus kun je nu ook last hebben van een 'gewone' griep. In de herfst en wintermaanden heerst er namelijk vrijwel altijd griep. Ben jij nog niet aan de beurt geweest? Dan is er een grote kans dat jij ergens de komende weken nog wel een griepje gaat oplopen. Let er daarom extra op dat je goed voor jezelf zorgt. 

Merk je aan je lichaam dat het eigenlijk al te laat is, en begin jij je ziek te voelen? Krijg je last van keelpijn, hoofdpijn, spierpijn, koude rillingen? Dit zijn symptomen van een beginnende verkoudheid of griep. Zorg dat je gelijk ingrijpt, zo voorkom je een lang ziektebed en zorg je ervoor dat je er snel weer bovenop bent.  

1. Rust uit 

Je lichaam heeft rust het hardst nodig om te kunnen herstellen. Zorg er daarom echt voor dat je genoeg uitrust de komende dagen. Naast de nodige uren slaap in de nacht, moet je overdag ook je momenten van rust pakken. De wereld vergaat namelijk echt niet als je een keer iets minder werkt en een middagdutje doet. Zodra jij jouw lichaam rust geeft, zul je zien dat je sneller herstelt, want slapen is het beste medicijn tegen (bijna) alles. Sleep well...

2. Neem een warme douche

Dit is vooral heerlijk wanneer je zo rillerig aan het worden bent. Neem een lekkere warme douche (of nog beter: ga in bad) om jouw lichaam weer op temperatuur te krijgen. Trek hierna een heerlijk joggingpak aan en ga met een dekentje op de bank liggen. En extra fijn: na een lekkere douche voel jij je vaak al een stuk beter! 

3. Drink genoeg 

Hoewel je misschien helemaal geen honger hebt, en niet moet denken aan eten, is het daarentegen wel heel belangrijk om veel (water) te drinken. Je lichaam heeft deze hydratatie namelijk extra hard nodig om ervoor te zorgen dat jij snel kunt herstellen. Kies bij voorkeur voor gemberthee, aangezien hier vele genezende voedingstoffen zitten. 

4. Ventilatie 

Een ander belangrijk punt is ventilatie. Doe dit vooral in de ruimtes waar jij rust en aan het uitzieken bent. Dit betekent natuurlijk niet dat jij je hele raam open moet zetten (dan vat je alleen maar meer kou), maar een klein kiertje met frisse lucht is altijd goed. Hiermee zorg je ervoor dat alle bacteriën uit de ruimte verdwijnen. Was je beddengoed ook extra in de tijden dat jij je niet lekker voelt. 

5. Eet gezond 

Jouw lichaam heeft een tekort aan vitamines, mineralen, vezels en eiwitten, en daarom is het belangrijk om deze aan te vullen door gezond te eten. Zoals eerdergenoemd, eet je vaak niet veel als je ziek bent, maar probeer er wel voor te zorgen dat de dingen die je eet, ook gezond zijn. Eet veel groenten, fruit en gezonde vetten, zoals avocado. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top