Health

Luister deze muziek tijdens het sporten 

Luister deze muziek tijdens het sporten 

Je trekt je leuke sportoutfit en sportschoenen aan, oortjes in en je bent klaar om te gaan sporten. Tijdens het hardlopen, in de sportschool en tijdens de voetbaltraining luisteren naar muziek, wij doen het (bijna) allemaal. Welke muziek helpt het beste om het optimale uit jouw workout te halen? Lees het hier.

Positieve effecten van muziek luisteren tijdens het sporten

Naast dat het een fijne afleiding is, heeft het ook een positief effect op jouw prestaties. Het luisteren van muziek zorgt bij sommige sporten een prestatieverbetering van maximaal 15 procent. Het luisteren van uptempo liedjes zorgt ervoor dat je harder gaat fietsen, rennen of skaten. Te snelle nummers hebben alleen weer een negatief effect op jouw prestaties. Om het maximale effect te behalen moet je nummers luisteren met beats tussen de 120 en 140 per minuut.

Muziek zorgt niet alleen voor een prestatieverbetering, maar het stimuleert ook de motorische gebieden van de hersenen. Deze gebieden geven onder andere door wanneer jij een arm in de lucht moet doen of een schop tegen de bal moet geven. Hou je een vast ritme aan? Dan presteer je beter. Daarnaast zorgt muziek tijdens het sporten voor afleiding en zorgt ervoor dat je negatieve gedachtes achter je laat.

Wat soort muziek moet je luisteren?

Nu je weet dat het positieve effecten heeft, wil je natuurlijk weten welke nummers je moet luisteren. Op de online streaming diensten staan tientallen goede playlists die perfect zijn voor jouw workout. Ook zijn er verschillende apps die je helpen om goede muziek uit te kiezen, terwijl je aan het hardlopen bent. Wees niet bang dat je niet meer naar je favoriete nummers mag luisteren. Doe vooral waar jij je lekker bij voelt of zet een remix op. Tegenwoordig worden bijna van alle nummers goede remixen gemaakt. Deze hebben vaak 120 tot 140 beats per minuut en zijn dus perfect voor jouw workout.

Je hebt keuze uit duizenden nummers om tijdens je volgende sportsessie te beluisteren, zoals deze tien nummers:

  1. Dua Lipa - Don’t start now 
  2. Calvin Harris, Sam Smith – Desire
  3. Kygo, Ava Max – Whatever
  4. Hannah Laing feat. RoRo - Good Love
  5. David Guetta, Anne-Marie, Coi Leray - Baby Don’t Hurt Me
  6. J. Balvin, Skrillex - In Da Getto
  7. Jason Derulo – Acapulco
  8. Sad Puppy - Sad Puppy
  9. Riton x Oliver Heldens - Turn Me On ft. Vula
  10.  Imagine Dragons - Believer

Lees meer: De leukste sportoutfits om te shinen in de sportschool

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top