Gezichtsverzorging

Deze skincare trends gaan we overal zien dit jaar

Deze skincare trends gaan we overal zien dit jaar

Het nieuwe jaar is al even begonnen en de trends van 2024 zijn inmiddels al langzamerhand aan het groeien in populariteit. Ook op het gebied van skincare zijn er weer nieuwe trends. Dit zijn de trends die we dit jaar overal gaan zien.

Meer focus op reiniging

De clean girl aesthetic was helemaal in in 2023. En in 2024 gaan de skincare trends hier verder op in. Anti-aging en hydraterende effecten van skincare kregen de afgelopen jaren veel aandacht. En dat is niet zonder reden natuurlijk. In het jaar 2024 gaat er ook veel lof zijn voor goede diepreinigende cleansers. Een double cleanse toevoegen aan je routine is dit jaar dus zeker een goed idee. Een schone huid is een blije huid, dus wij zijn zeker fan.

Het reguleren van pigmentatie

Er zijn verschillende dingen die hyperpigmentatie op de huid kunnen veroorzaken. Denk aan puistjes of schade door de zon. Door een verhoogde hoeveelheid melanine in de huid, krijg je pigmentvlekjes. De skincare markt zal zich hoogstwaarschijnlijk meer gaan focussen op het bieden van een oplossing voor dit probleem. Voorheen was vitamine C het ingrediënt dat je gebruikte voor een brightening effect. Dit jaar komen er nog veel meer bij. Denk bijvoorbeeld aan kojinezuur.

Skinstreaming

Je skincare routine stroomlijnen was in 2023 een opkomende trend. Dit jaar zal deze trend in populariteit toenemen. Skinstreaming houdt in dat je je skincare routine versimpelt zodat je zo min mogelijk producten gebruikt. Voor je huid is het beter om zo min mogelijk actieve ingrediënten tegelijk te gebruiken. Op deze manier heeft je routine ook meer effect. We raden dan ook aan om de actieve ingrediënten in je routine af te wisselen, en ze dus niet dagelijks te gebruiken. Zo wordt je routine een stuk makkelijker.

Je routine baseren op je leeftijd

De ingrediënten die je toevoegt aan je skincare baseren op je leeftijd, dat is tegenwoordig helemaal in. En wij zijn helemaal fan. Naarmate je ouder wordt verandert je huid. De hoeveelheid collageen neemt bijvoorbeeld af en je kunt meer anti-aging gaan gebruiken. Als je een jonge huid hebt, heb je veel minder producten nodig en ook een stuk minder actieve ingrediënten. Dat scheelt je een hoop tijd en geld!

Skincare speciaal voor mensen van kleur

Skincare werd voorheen altijd gezien als een one size fits all als het op huidskleur aankomt. Voor verschillende huidskleuren zijn er geen verschillende producten nodig toch? Jawel dus, en de skincare industrie wordt dit jaar een stuk inclusiever. Een donkerdere huid is bijvoorbeeld vaak iets droger dan een lichtere huid, en dus heeft deze huid meer hydratatie nodig. Producten die specifiek gericht zijn op de donkere huid zullen dit jaar een stuk populairder worden.

Bron: Refinery29
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top