Lichaamsverzorging

Dit is waarom je het beste katoenen ondergoed kunt dragen

Dit is waarom je het beste katoenen ondergoed kunt dragen

Het behouden van een gezonde vagina is altijd belangrijk. Het ondergoed dat je draagt heeft effect op de gezondheid van je vagina. Dit is waarom je het beste katoenen ondergoed kunt dragen.

Het houdt je droog

Als volwassene zou vochtig ondergoed niet echt meer een probleem moeten zijn toch? Jawel! Zweet kan namelijk erg slecht zijn voor je huid en de gezondheid van je vulva. Veel stofjes houden het vocht vast en zorgen voor een vervelend gevoel. Zeker als je veel sport is het daarom veel beter om katoenen ondergoed te dragen. Dit droogt namelijk een stuk sneller op. Katoenen ondergoed dragen voorkomt daarmee onnodige huidirritatie en zelfs infecties!

Het is prettig voor dames met een gevoelige huid

Sommige synthetische stofjes kunnen nogal irriterend zijn voor de huid. De huid rondom je vulva is wat gevoeliger dan de rest van je lichaam, zeker als je hier scheert. Deze huid moet je dus met veel liefde behandelen. Katoen is een zachte stof die niet irriteert. Hierdoor kan jij dus geen last krijgen van vervelende en oncomfortabele huidirritatie.

Het laat je huid ademen

We hadden het net al even over zweet. Voor sportkleding is het belangrijk dat de stof je huid laat ademen. Anders gaat de hitte die je lichaam produceert zich opbouwen en raak je oververhit. Ditzelfde geldt voor je ondergoed. Ook buiten het sporten om is het belangrijk dat de huid kan ademen. Hiermee voorkom je ook dat je gaat zweten, en vocht kan weer zorgen voor irritatie. Al met al is het dus een stuk fijner voor je huid als deze goed kan blijven ademen.

Het is comfortabel

Is het je ooit weleens opgevallen dat veel babykleertjes worden gemaakt van katoen? Dit komt doordat het zo zacht is en geen irritatie veroorzaakt. Daarnaast kun je er ook onbezorgd en vrij in bewegen. Zeker voor je ondergoed wil je natuurlijk iets dragen dat comfortabel op je huid zit. Als je hier naar op zoek bent is katoen perfect! Katoen is ook vooral fijn om te dragen tijdens je menstruatie. Rond deze tijd van de maand is oncomfortabel ondergoed het laatste dat je nodig hebt.

Het is duurzaam

Katoen is over het algemeen een veel duurzamere optie dan andere stoffen. Katoen kan op vrij milieuvriendelijke manier geproduceerd worden. Het heeft een minimale impact op het klimaat en kan erg winstgevend zijn voor de gemeenschappen die de stof produceren. Daarnaast gaat katoen lang mee, wat ervoor zorgt dat je minder vaak nieuw ondergoed hoeft te kopen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top