Fashion

Waarom hebben we vaak een strikje op ons ondergoed?

Waarom hebben we vaak een strikje op ons ondergoed?

De één knipt ze er meteen vanaf, de ander zoekt ze er juist opuit: het strikje aan de voorkant van je ondergoed. Wat is eigenlijk de reden achter dit versierseltje?

Om die vraag te beantwoorden moeten we terug naar het verleden.

Ondergoed

Het dingetjes dat dwars door je nauwsluitende jurk if strakke broek heen drukt: het strikje aan de voorkant van je slip. Het kan er leuk uitzien, maar wie heeft eigenlijk bedacht dat het daar hoort? Er worden twee belangrijke redenen gedeeld, en beiden hebben te maken met het verleden.

Gestrikt

Terug naar de tijd waar elastiek nog niet bestond. Om je stretchloze onderbroek toch op z'n plek te hoduen, werd er een toutje of lint gebruikt. Dit serd door een oog geregen aan de bovenkant van het broekje. Het lnt werd op precies dezelfde plek gestrikt als waar - je raad het al - het strikje nu zit.

De tweede reden is van vóór de tijd van de gloeilamp. Vrouwen kleedden zich aan bij kaarslicht, en konden daarbij niet goed zien war de voor- en achetrkant van de slip was. De strik liet hierbij zien wat de juist kant was.

Of het nu écht waar is of niet, de strik zorgt er tot op de dag van vandaag voor dat jij je onderbroek niet op de verkeerde manier draagt.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top