Haarverzorging

Strikjes in het haar zijn in! Zo rock je de look

Strikjes in het haar zijn in! Zo rock je de look

Strikjes in ons haar dragen, als kind deden we het waarschijnlijk allemaal weleens! Dus bij deze hebben we goed nieuws voor de meiden die houden van een goede dosis nostalgie! Het dragen van strikjes als haaraccessoires is namelijk helemaal terug! Wil jij deze look eigen maken? Dit is hoe je dat doet.

Hoge staart met een strik

De eerste en makkelijkste manier om een strik in je haarstyle te verwerken, is door een hoge staart te maken. Doe je haar in een hoge staart zoals je dit normaal gesproken ook zou doen. Dit kan een strakke staart zijn of je kan wat plukjes laten hangen voor een schattige look. Je kan voor deze look gebruik maken van een elastiekje waar als een strik aan vastzit. Heb je een haarclip met een strik? Dan is dit natuurlijk geen probleem. Zet deze vast op het elastiekje zodat deze elkaar mooi overlappen en je bent klaar!

Lage staart met een strik

Een hoge staart is mooi, maar een lage staart is natuurlijk ook een optie. Deze look is iets romantischer. Gebruik hierbij dezelfde techniek als bij de hoge staart.

Halve updo met een strik

Om een strik in je haar te kunnen dragen, hoef je echt niet al je haar op te steken. Je kan je haar ook grotendeels los dragen. Verzamel voor deze look de voorste plukken van je haar. Deze gaan niet verder dan tot je oren. Pak hierbij alleen de bovenste laag haar zodat je een mooie overgang hebt tussen het haar dat je opsteekt en het haar dat je loslaat. Maak het haar aan de achterkant van je hoofd vast met een elastiekje met strik, of gebruik weer een haarspeld waar een strik aan gemaakt is. Haal de korste plukjes aan de voorkant los voor een meer zachte en romantische look.

Vlecht(jes) en strikjes

Hou je van vlechtjes? Dan is het verwerken van strikjes in deze look een eitje! Maak strikjes vast onderaan je vlechtjes bijvoorbeeld. Je kan hiervoor losse lintjes gebruiken, of natuurlijk gewoon gaan voor elastiekjes of speldjes met strikjes. Je kan je strikjes ook bovenaan de vlecht(en) vastmaken. Er zijn hier eigenlijk zo veel opties, we zouden hier bijna een eigen lijstje van kunnen maken!

Meerdere kleine strikjes

Tot slot kun je je haar natuurlijk ook helemaal vullen met strikjes! Maak bijvoorbeeld deze leuke look van Hailey Bieber na. Gebruik hiervoor losse lintjes zodat je deze makkelijker vast kunt maken op de plekjes waar je ze wil hebben. Een schuifspeldje zou hier eventueel ook heel handig voor zijn.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top