Fashion

Dit is waarom vrouwen graag het geklik van hakken horen

Je kunt het je vast nog wel herinneren. Als kind verruilde je tijdens verkleedfeestjes je broek meteen voor een prinsessenjurk en het liefst verving je ook gelijk je sneakers voor naaldhakken. Helaas mocht je van je moeder nog geen echte muiltjes aan je voeten doen en daarom liep je op je tenen en klikte je met je tong om het geluid van pumps na te doen. Want: zonder geklik, geen hakken.

En nog steeds klinkt het geluid van een hak die de grond raakt bevredigend, maar waarom eigenlijk?

Humeurbepalend
Vaak kun je aan de snelheid van het geklik van een hak horen in wat voor humeur de draagster is. Wanneer je een snel geklik hoort, is de draagster vaak in een wat minder goed humeur, heeft zij ontzettend veel haast of is de dame in kwestie nerveus. Wanneer het geklik rustig en gelijkmatig is, heeft diegene vaak een goed humeur.

Waarschuwend
Wanneer je stampt, geef je vaak een waarschuwing af. Dikwijls kun je met lichaamstaal al aangeven dat iemand bij je uit de buurt moet blijven, maar in combinatie met hard geluid van hakken, komt de boodschap zeker goed over. Als je veel kracht in je stap zet wanneer je hakken aan hebt, kun je met dit geluid een ‘blijf uit mijn buurt’ signaal geven. 

Gezien/ gehoord worden
Vrouwen dragen graag schoenen die geluid maken om opgemerkt te worden. Mannenhoofden die omdraaien zijn immers altijd leuk. Wanneer je op hakken loopt, maak je vrijwel altijd geluid. Als je naar mensen toeloopt gebruiken zij een extra zintuig om je op te merken. Ze zien je, maar horen je vanaf een afstand ook al.

Aantrekkelijker voor anderen
Niet alleen jij voelt je aantrekkelijker met hakken aan, ook voor anderen ben je aantrekkelijker. Wanneer iemand je niet ziet, maar wel het geluid van je hakken hoort, gaat de verbeelding al met diegene aan de haal. Zowel mannen als vrouwen vragen zich op zo’n moment af hoe de hakkendraagster eruit zou zien en wat diegene aanheeft.

Zelfvertrouwen
Wanneer je een rustig en gelijkmatig ‘klik’ en ‘klak’ hoort van de hak, wordt dat geassocieerd met zelfvertrouwen. Wanneer iemand nog niet zo goed op hakken kan lopen en daardoor wiebelt op de hak of met de hak langs de grond schuurt, komt dat snel over als iemand die weinig zelfvertrouwen heeft.

Afbeelding: Pexels & Getty
Bron: Racked.com

 

Deel dit artikel
Back to top